Leon Meijer's persoonlijke weblog

 • December, 2012
 • Overzichtsblog 2012

  Het is weer kerstvakantie, kerstvakantie 2012/2013. Wat was 2012 voor een jaar? Je leest het in deze overzichtsblog, voor het laatste nieuws begin je weer onderaan, bij december.

  Januari

  Bekijk alle blogs van januari hier

  In januari ben ik zoals elk jaar, weer jarig geweest! Ik heb het samen met Johannes en Malou gevierd hier in Den Bosch.
  Ook had ik nog 2 kaarten van de NS die op moesten dus ben ik samen met Malou in Amsterdam geweest en ook nog met Malou en Rosalie wezen zwemmen bij Duinrell (daar kikker je van op kwaakkwaak).


  Februari

  Bekijk alle blogs van februari hier

  Het hoogtepunt van Februari was de carnaval die hebben we ditjaar in Eindhoven gevierd voornamelijk!

  Maart

  Bekijk alle blogs van maart hier

  In Maart is onsmam jarig geweest maar verders geen blogs in deze maand gepost! Zo komen we nooit aan die 250 voor een taart :-P

  April

  Bekijk alle blogs van april hier

  In april was de ziezo beurs weer in Houten. En helaas voor het eerst geen 538 koninginnedag 2012 :-(

  Mei

  Bekijk alle blogs van mei hier

  In mei zijn er geen blogs gepost!

  Juni

  Bekijk alle blogs van juni hier

  In juni zijn we weer bij de opnames van Kinderen geen Bezwaar geweest, een leuke Nederlandse commedie die helaas na begin 2013 zal stoppen! Ik werd laatst nog gebeld door de vara waarom ik mijn lidmaatschap op wilde zeggen "dan kunnen we uw favorite commedie maken als u jaarlijks 10 euro betaald" dus toen zei ik nog "O, dus KGB gaat door als ik betaal? want dat stopt volgend jaar..." toen zei die muts "Nee dat niet" nou dan wil ik opzeggen :-P dag later kreeg ik weer iemand aan de lijn over die opzegging pfff VARA please contineu KGB or go away!

  Juli

  Bekijk alle blogs van juli hier

  Juli, tsja wat moet ik daar over zeggen... beetje een dubbele maand was het wel, met Malou naar Spanje geweest echt een super vette top vakantie daar in Blanes maar helaas aan het eind van onze vakantie is mijn opa overleden dus bij thuiskomst had ik gelijk een crematie, dan is je energie die je door de vakantie gekregen hebt wel weer op! Het was een mooie crematie maar beter was het niet nodig geweest! In jullie is ook blog 200 bereikt!

  Augustus

  Bekijk alle blogs van augustus hier

  Augustus stond natuurlijk weer helemaal in het thema van Lowlands 2012! Dat was WARM PFUUU heerlijk die hete zon, nog ff nabakken van de vakantie en genieten van de muziek! Ook zijn we nog in de week na Lowlands op de bosche kermis geweest, daar nog ff lekker een oliebolletje gehapt!

  September

  Bekijk alle blogs van september hier

  In september heeft LMeijer.nl zijn 6de levensjaar bereikt, and we keep on going on! Voorlopig nog niet van plan de site offline te halen! Helaas zijn er verschillende sites die rond de zelfde tijd als LMeijer.nl begonnen zijn al gestopt of staan op blanco :-(.
  Ook heb ik de Dom in Utrecht beklommen samen met Malou en haar moeder.

  Oktober

  Bekijk alle blogs van oktober hier

  In oktober was het jaarlijkse ABU uitje van m'n werk, dat had heel leuk moeten zijn maar niet als je teamgenoten er geen zin in hebben. Voor 2013 heb ik al besloten niet meer mee te gaan. En Malou was deze maand ook weer jarig, gezellig!

  November

  Bekijk alle blogs van november hier

  November, het einde van het jaar nadert! Een dagje wezen bowlen in Eindhoven met Annouck en Malou was ook gezellig, wat een dikke bowlingbaan is dat zeg (MegaBowling)!

  December

  Bekijk alle blogs van december hier

  December, ja het einde van het jaar in zicht! Deze maand druk bezig geweest met het verhuizen van spullen van Malou, waar gaat die naartoe dan? Tsja... dat lees je binnekort op LMeijer.nl!
  Sinterklaas/kerst gevierd bij mijn oma in de bejaardenflat en bij mijn ouders thuis. Ook nog bij de ouders van Malou en familie van haar! Aardig wat cado's gekregen weer! En ik heb al zoveel... :-P

  Nu is het tijd om het jaar af te sluiten! See ya all next year!
 • November, 2012
 • Een uurtje bowlen in Eindhoven

  Het is alweer lang geleden dat ik voor het laatst gebowled heb en daarom hadden Malou en ik het idee om dat weer eens te gaan doen! We hadden Annouck (een vriendin van Malou) mee gevraagd en die had daar ook wel zin in! Zij kon alleen niet naar Den Bosch komen dus zijn we naar Eindhoven (Woensel) gegaan om daar te gaan bowlen bij Megabowling Eindhoven/Woensel!

  Megabowling kun je idd wel zeggen! ze hebben wel 35 banen op 1 rij! Wij mochten op baan nr 31. Nadat we de namen hadden ingevoerd konden we beginnen met het spel. Voor wie wilde was het mogelijk om van die hekjes omhoog te laten komen zodat je niet in de goot kunt gooien (die dingen gaan omhoog als de speler die ze wil aan de beurt is, hierdoor hebben andere spelers er geen last van, is wel slim).

  Het was ook discobowlen dus het was een beetje donker! Drinken kon je bestellen via de computer of aan de bar en als er een poppetje langskwam ook natuurlijk!

  Er zijn niet super veel strikes gegooid wel wat meer spares (alle 10 pins in 2x om). Sommige pins hadden helemaal geen zin om om te vallen en bleven tot het laatste moment staan maar donderde er toch nog af dat zag er wel mooi uit!

  We hebben 1,5 game kunnen spelen en de scores hebben we uit laten printen:

  Malou[1]: 65
  Leon[1]: 122
  Anouck[1]: 42

  Malou[2]: 52 (laatste strike is niet meegerekend omdat het spel toen moest stoppen ivm de tijd dus +10 sowiso).
  Leon[2]: 56 (laatste spare is niet meegerekend omdat het spel toen moest stoppen ivm de tijd).
  Anouck[2]: 58 (berekend tot laatste blokje score, geen spare of strike op het eind dus alles is meegeteld).

  Nou moet ik zeggen dat de laatste Double (2x strike) die ik had in het eind van game 1 ook gegooid is door Anouck omdat we niet hadden gezien dat het spel in de 10de beurt zat bij mijn laatste strike, toen heeft Anouck dus een strike gegooid voor mij ipv voor haar zelf, wijzige score duurde te lang dus dat maar niet gedaan .. "jammer dan".

  Was zeker een geslaagde avond en moeten we vaker doen!
 • Top 10 te vermeiden Facebook scams/posts

  Facebook is voor de meeste mensen niet meer weg te denken en daarom zijn er veel criminelen actief om zo veel mogelijk gegevens van je te ontfutsellen d.m.v. facebook berichten, pagina's, chats etc. etc...

  Facebook schoonhouden is anno 2012 bijna lastiger dan je eigen huis schoonhouden en daarom hier een top 10 van dingen die je beter uit de weg kunt gaan op facebook!

  1. Profiel kijkers en Profiel Blokkers
  Deze scams laten je zien wie er allemaal op je profiel kijken en wie van je vrienden je geblokkeerd heeft. NIKS hiervan is echterr waar. Facebook geeft ontwikkelaars niet de mogelijkheden dit soort APPS te ontwikkelen.

  2. Gratis iPads & iPhones
  Laat je niet voor de gek houden door berichten waarin gratis iPads, iPods, iPhones of wat dan ook worden aangeboden. Dit zijn allemaal marketingtruucs om je te lokken.

  3. Gratis Facebook Credits
  Deze scam is gerricht op gamers op Facebook. Credits worden gebruikt om items te kopen in bijv. Farmville, Cityville etc (je weet wel die irritante spelletjes waar je 100den verzoeken voor krijgt :-)). Deze Credits kosten echt geld dus ze zult er niet zomaar een berg gratis van krijgen.

  4. Gratis Spullen, Gift Cards en Tickets
  Als het te mooi om waar te zijn klinkt, kun je er van uit gaan dat het op Facebook staat! Je zult geen gratis vliegtickets, trein, metro of starbucks gift cards krijgen op Facebook door alleen een enquete in te vullen.

  5. Breaking News Verhalen
  Zodra er iets groots losbarst kun je maar beter uitkijken, Scammers houden er van om niets vermoedende gebruikers voor de gek te houden met "exclusieve materialen (beel/geluid etc)".

  6. Vispogingen Naar Login Info
  Als een scammer/kwaadwillende je login gegevens heeft kunnen ze heel wat ravage aanrichten voor jij je account weer terug hebt. Berichten die beweren van Facebook Beveiliging te af te komen zijn een populaire manier om gebruikers voor de gek te houden.

  7. Foute Chat Berichten
  Een gehackt Facebook account gebruikt malefide apps om scam links te versturen naar andere gebruikers via Facebook Chat. Kijk dus uit voor berichten die zoiets zeggen als: "Hey, ben jij dit op deze foto?", "Wil je lachen? Klik hier" als je niet zeker bent of het een legitiem bericht is.

  8. Schokkende & Sexy Headlines
  Alles dat begint met "OMG" of "Schokkend" op Facebook kun je beter links laten liggen. Slachtoffers worden gelokt met buitenlandse, schrikbarende of perverse berichten. Meestal eindig je bij een filmpje wat niet start.

  9. Valse Celebrity Verhalen
  Facebook is niet de plaats om je celebritynieuws of roddels te ontvangen! Oplichters gebruiken hiervoor nep sterfgevallen, en andere sensationele verhalen. Deze berichten gaan vaak als een rakket omdat mensen het bericht doorsturen alvorens de echtheid te controleren.

  10. “Help Ik Ben Gestrand en Heb Geld Nodig”
  Als je een bericht van een vriend krijgt waarin staat dat ze in Londen of op een andere exotische locatie gestrand zijn, haast je niet naar de bank om geld op te sturen. Waarschijnlijk is 't Facebook account gestolen door deze laailichters.

  Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden waarmee Facebook gebruikers voor de gek gehouden worden!

  Dit soort scams verspreiden zich van Wall tot Wall d.m.v. click-jacking en like-jacking aanvallen, malefide applicaties en Valse Gebeurtenissen (Events), etc. etc. Scammers misbruiken elk lek in die ze misbruiken kunnen en zijn soms heel creatief. Favoriet is de nep enquete maar andere zijn veel gemener met alle gevolgen van dien (Trojans, Malware, Virussen etc). Dus ben gewaarschuwd en klik niet zomaar iets aan of stuur zomaar iets door!

  Een gewaarschuwd mens telt voor 1,5!

  Bron: Facecrooks.com
 • Oktober, 2012
 • ABU uitje 2012 - Hilversum

  Ieder jaar organsieert het AutomatiseringsBedrijfUtrecht (IT van de gemeente Utrecht) een uitje naar een bepaalde plek in Nederland om iets gezelligs en meestal ook sportiefs te gaan doen!

  De locatie blijft elk jaar geheim (waarschijnlijk om te voorkomen dat er niemand mee gaat), dit jaar gingen we naar Hilversum. Om 13:00 zou onze bus vertrekken naar Hilversum, deze was alleen een beetje telaat maar dat mag de pret niet drukken, aangekomen in Hilversum moesten we een stukje lopen naar een soort cafe/restaurant (Uitjes&EtenNL) waar we eerst een kopje koffie of thee kregen en daarna werd ons verteld wat de bedoeling van vandaag zou zijn.

  We gingen de "Crazy 88" doen (waar die eighty-eight (88 werd engels uitgesproken) nou vandaan kwam ben ik ff vergeten (door het bier denk ik (huh))).

  De Crazy 88 begon met een houten puzzle die je in allerlei vormen moest leggen. Als dit gelukt was moest je er een filmpje/foto van maken.

  Eenmaal klaar met de puzzle was het de bedoeling dat we nog een opdracht bij een van de mensen van daar zouden gaan doen maar daar zijn we op de 1 of andere manier... niet aan toe gekomen...

  Goed, voor ik verder ga zal ik eerst een X aantal van de opdrachten die we (in 't centrum) moesten gaan uitvoeren, waarschijnlijk wordt er dan wel iets duidelijk:-P

  Owja al deze opdrachten moesten ook gefilmd worden!

  - Op de kerkbrink staat en prieel. Componeer een lied met als onderwerp Hilversum die mooie stad. Zing dit lied met elkaar in het prieel.
  - Speel voetje van de vloer in het Dudopark.
  - Ga met z'n allen in een taxi.
  - Voer een choreografische dans midden op de Groest.
  - Glijd met het hele team van een trapleuning.
  - Houdt een interview met een bekende Hilversumse boom in het centrum.
  - Bel 10x aan bij hetzelfde huis.

  In totaal waren er 25 opdrachten allemaal in de categorie "Crazy", en dat waren mijn teamleden ook met elkaar eens! Een van hen riep "we gaan de kroeg in", tsja dat stond er niet op maar kon natuurlijk wel maar ik dacht ow dat is vast een grapje....

  Onderweg naar naar onze eerste opdracht (dacht ik temminste) gingen we de 10x bellen opdracht doen. 1 Iemand hield z'n vingers op 10 bellen en ik maakte er een filmpje van, jammer jammer maar hij heeft ze niet ingedrukt :-P.
  Daarna liep de teamleider linea recta naar jaja een kroeg en bestelde 6 biertjes (voor elk teamlid 1tje) en zijn we aan een tafeltje gaan zitten en gingen we kaartspelletjes doen, nouja "PASsen" want je moest met z'n alle in een PAS hokje dus dat was ons pashokje hadden ze bedacht :-P.

  Later bestelde ze nog 6 bier een een WC rol want 1 opdracht was om iemand in WC papier te wikkelen opstraat en daar ook een filmpje van te maken. Ik wilde dat best doen maar dat ging uiteindelijk ook niet door...
  Daarna gingen ook nog 2 teamleden poulen want er was een pouletafel in de kroeg, we dronken er allemaal nog 1 en daarna was het tijd om terug te gaan naar U&E om het voorgerecht te eten (het hoofdgerrecht en toetje kregen we later pas).

  Bij het voorgerecht heb ik maar gevraagd aan de spelleiding (van U&E) of ik niet in een ander team gezet kon worden gezien mijn team er de P in had en alleen maar wilde kroegen terwijl ik gewoon die opdrachten wilde doen, lache tog een dagje maffe opdrachten uitvoeren? Gelukkig was dat mogelijk en zo belande ik in Team 6, zij hadden al een aantal dingen gedaan maar toen ik erbij kwam hebben we de opdracht een dansje doen gedaan en een interview met een bekende boom, ik ben ook nog in een lantaarnpaal geklommen om een filmpje uit de hoogte te maken, het team wilde dit eigenlijk vanaf de kerktoren doen maar die was gesloten en de gene met de sleutel was er niet die dag...
  Nu bleek ook dat dit team de beker (zo'n prijsbeker you know;)) meegesmokkeld had :-P dus daar nog een foto van gemaakt!

  Toen we klaar waren met die opdrachten, nouja toen de tijd om was zijn we gaan eten bij U&E (hoofdgerecht en toetje) hier hebben we toen een deel van de filmpjes bekeken! Zaten echt lache filmpjes tussen!

  Na het eten zijn we met de bus weer terug gegaan naar Utrecht (rond 20:15u) daarna heeft een collega mij naar Zeist gebracht.

  De filmpjes hebben we op USB sticky meegekregen maar natuurlijk zijn de filmpjes waar ik ook mee doe bij team 6 mislukt (en nog een aantal meer van team 6) dus dat was weer een tegenvaller! Je moet er zelf natuurlijk wat van maken, dat is gelukkig ook wel aardig gelukt omdat ik ook van team geswitched was en Team 6 uiteindelijk het winnende team was!

  Helaas dus geen filmpjes online! (denk dat dat sowieso geen goed idee is:-P), maareh als het zo gaat als dit jaar dan zien ze mij volgend jaar niet meegaan!
 • September, 2012
 • Op grote hoogte

  Vandaag ben ik samen met Malou en haar moeder in Amsterdam geweest waar we eigenlijk wat leuks zouden gaan doen na een bezoekje aan het AMC, alleen duurde het daar zooo lang dat we besloten hadden om dat maar een andere keer te doen en voor vandaag had Malou het idee om dan ipv Amsterdam de domtoren te gaan beklimmen in Utrecht.

  Zelf had ik dit nog nooit gedaan en leek me ook wel een keer leuk om te doen. In Utrecht aangekomen zijn we naar het VVV gelopen en we konden nog mee met de laatste rondleiding, die begon nog niet meteen dus hebben we eerst ff wat gedronken voor de Dom.

  Toen de tocht begon vroeg de gids eerst of hij alles in het Engels kon doen omdat er een paar Engelse mensen bij waren, dit vond niemand een probleem opzich dus dat deed hij.

  Je komt binnen in het "ontvangsthuis" met een houten trap naar boven, dit deel is dus nog niet de officiele toren, hier konden we ff onze tassen e.d. kwijt want die mochten niet mee naar boven. Daarna zijn we begonnen aan de klim in de 112,32 meter hoge toren en zonder dat het opgevallen was hadden we al 3 traptreden van de 465 (een jaar (=365)+100) traptreden gehad!

  De toren heeft meerdere kapelletjes waar o.a. een museum ingebouwd is en je kunt ook zalen huren in de toren.

  Na 221 treden op 49 meter kwamen we aan op de klokkenzolder. Hier hangen de klokken van de toren.

  Na 318 treden op 70 meter hoogte kwamen we op de verdieping die "De lantaarn" heet. De lantaarn is het meest karakteristieke deel van de hele toren. Omdat men bang was dat een massieve toren niet bestand zijn tegen harde wind, is de lantaarn helemaal open zodat wind en regen er dwars doorheen kunnen. Hierdoor kan de toren niet door een windvlaag gepakt worden.

  Daarna zijn we helemaal naar boven gegaan en genoten van het uitzicht. Bovenop was ook nog een soort orgel, beijaar genoemt. Om dit instrument te kunnen spelen heb je heel wat jaren muziekles nodig :-).

  Na wat foto's te hebben gemaakt zijn we weer begonnen aan de afdaling naar beneden. Dat ging een stuk makkelijker dan omhoog.

  Er is heel wat verteld tijdens de rondleiding maar het is echt een aanrader om een keer te gaan doen.

  check de foto's
 • LMeijer.nl 6 jaar!

  Vandaag, 10 september 2012 bestaat LMeijer.nl alweer 6 jaar! en dat is tegenwoordig al aardig wat als je ziet hoeveel sites uit de lucht gaan omdat mensen bijv. geen zin meer hebben of iets dergelijks... Ik zet ook niet meer zoveel verhaaltjes neer als bijv. in 2010 maar toch blijf ik het leuk vinden en bijft de site sowiso wel in de lucht!

  Het design wil ik wel een keer veranderen maar heeft geen hoge prioriteit en dat kan dus nog wel ff duren:P

  Als de wereld niet vergaat in 2012 zou ik zeggen tot volgend jaar, op naar de 10!.

Pagina 35 van 40, totaal 238 artikelen