Leon Meijer's persoonlijke weblog

LMeijer.nl Security Cam 6 september

Je zult wel denken waar heeft is een beveiligingscamera (security cam) voor nodig? Nouja... dat zal ik je vertellen;)

2 weken geleden had ik mijn PC aanstaan toen ik was werken en toen is Jan Knoppert op mijn kamer geweest om even Paulus de Router Kabouter naar de telefoonaansluiting te laten kijken want die van Rachel was stuk maar de kabel was op mijn kamer stuk eh lekker vaag maar niet zo interessant, dat had hij gezien en uiteraard daar wat van gezegd maargoed dat is logisch want dat is eigenlijk niet de bedoeling:P

Het weekend daarop (dus het vorige weekend, toen ik naar de open dag van CAT was) had ik zoiets van ik ben bang dat er hier wellis gecontroleerd zou kunnen gaan worden want Jan had dienst (ja dus...).
Vrijdagmiddag heb ik hier een securitycam geinstalleerd op een plek in mijn kamer waar hij in principe zichtbaar is, vrijdagavond vroeg Jan voor ik wegging of ik de PC had uitgezet wat het geval was.

De camera was zo geconfigureerd dat deze een mailtje stuurde als er beweging wordt gedetecteerd en ook zouden de foto's geüpload worden naar mijn FTP server. Tot mijn grote schrik vond ik 11 foto's waarop te zien was dat Jan mijn kamer inliep, naar de PC liep, wat rondkeek en daarna weer wegging! Hier een foto van het bewijsmateriaal (een bewerkte foto ivm privacy).

LMeijer.nl Security Cam 06-09-2008 @12:20:10
Foto van zaterdag 6 september om 12:20:10 smiddags waarop een deel van J. te zien is.


Afgelopen woensdag had Jan dienst en ook Miranda (leidinggevende/clusterhoofd van de Wittenborgh of wat dan ook:P). Ik ging naar het kantoor met de mededeling het vermoeden te hebben dat er iemand op mijn kamer geweest is en vroeg of Jan dit geweest is waarop deze "nee" antwoorde (wat ik helaas al verwacht had). Toen ik hem confronteerde met de kleding die hij aanhad op zaterdag (te zien op de foto) bekende hij inderdaad te hebben gecontroleerd. Ik heb het verhaal van de camera uitgelegd en Jan heeft zijn excuus gemaakt, maar uiteraard wordt het vertrouwen hier niet beter van. Ook ik weet dat het eigenlijk niet kan om een camera te plaatsen maar soms moet je op gevoel afgaan en dan is dit soms het resultaat. Wat nu?

-- Wordt vervolgd --

4 Reacties

Lineair

  • snoip  
    tja beetje jammer,

    nuja, gewoon XD helpen met verhuizen (als de bouw klaar is), - dan heb je ruimte voor jezelf...

    anyways, voorlopig zou ik maar een bootpassword installeren (je weet maar nooit of ze je misschien nog verdenken van porno-plaatjes oid... )
  • Joyce  
    Hey Leon,

    Ronduit een geweldige actie!!!!! Waar de techniek van vandaag al niet goed voor is :-)
    Je kan wel detective worden. hihi Ik deed dat vroeger nog op de confessionele manier, ik deed dan een haar van mijzelf tussen de deur. Ik liet expres mijn gordijnen dicht en liet mijn licht en verwarming aan. Als ik dan thuiskwam wist ik dan ook precies of er iemand mijn kamer binnen was geweest.

    Het wordt tijd voor een nieuw IP-tje niet dan.

    Greetz XD

    P.s. Heb mijn emailadres gegeven krijg ik dan ook doelgerichte Lmeijer spam :-)
    • Leon Meijer  
      haha ik zie het al helemaal voor me een haar tussen de deur:P

      Ja 't wordt zeker tijd voor een ander IP-tje maarja daar ben ik nog de nodige voorbereidingen voor aan het treffen, 't mag van mij alleen wel wat sneller maarja... Helaas.


      P.s.
      Nee hoor de doelgerichte spam blijft uit:P Tenzij je abonneerd op 't artikel dan krijg je alle reacties in je mailbox.
  • XD  
    He leon,

    miss late reactie maar ik heb je post idd wel gelezen.
    Ik hoop dat je snel een coole .... vind.

    ow shit word weggeroepen voor stargate!!! weg was da X

    ff offtopic: maar hoe gaat het met shout RDS???

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.