Leon Meijer's persoonlijke weblog

Weeris een weekje school

ERMELO 3 t/m 7 december 2007

Vorige week was ’t weeris zo ver! Een week naar school i.p.v. werken!
Nou ik kan je vertellen, ’t was me een week hoor.


Op maandag was er nog geen school en heb ik mij een beetje bezig gehouden met mijn kerstverlichting op het balkon (tijdschakelaar ertussen) en wat dingen aangepast want de overbuurman had geklaagd dat er ’s nachts licht in zijn kamer schijnt (je kunt ook overal over vallen maargoed, ik dat ding opnieuw ingesteld), ook heb ik die dag vast wat aan mijn PHP gedaan want daarvoor zou ik de hele week naar school gaan, om PHP af te ronden en wat gesprekken te voeren. Ik had die maandagavond een eerste gesprek bij het “Groene Huis” om d’r eventueel te gaan wonen, dit gaat echter niet door omdat ik het momenteel financieel niet trek en ook nog niet weet wat ik nou precies wil met het wonen.

Na ’t avondeten had ik een overdrachtgesprek met mijn persoonlijk begeleider op de Wittenborgh want die is er een tijdje uitgeweest wegens zwangerschapsverlof dus had ik tijdelijk iemand anders gekregen dus dat moest weer ff overgedragen worden.

Op dinsdag begon dan de school, en zoals bij Sonneheerdt (tegenwoordig Bartiméus “Hoe langer Hoe gekker”) normaal is, beginnen de lessen op de eerste schooldag om 10:30, en is er op ICT vergadering, ik wilde net naar de vergadering gaan toen Kees Hofman (docent ICT) binnen kwam en zei: “Gaan jullie maar, ik moet naar de kantine want Rachel heeft een aanval (uitleg volgt) dus ik zeg tegen Kees, ga jij maar naar de vergadering dan ga ik wel naar de kantine want ik ben er normaal toch niet bij omdat ik dan bij Caterpillar ben, en ik wil wel ff bij haar gaan zitten. Dat was prima dus ik naar de kantine waar ik toch wel ruim een half uur gezeten heb tot Rachel weer bij gekomen was uit haar aanval. (Nu de uitleg, Rachel heeft last van een sóórt epileptische aanvallen en valt soms “in slaap” hoe dit precies komt weet niemand, maar stressfactoren spelen een grote rol, op dat moment had zij een empowerment training en ik kan niet zeggen dat ze daar zoveel beter van wordt... (ze is er daarom nu ook mee gekapt)).

Toen ze bijkwam heb ik haar weer ff verteld wat ze die ochtend gedaan had, al wist ik dat ook niet want empowerment was om 9:00 al begonnen...

Zo terug in ’t ICT lokaal was het al bijna 12:10 dus nog maar even wat mail gelezen en met Marko gepraat over zijn server harde schijf die waarschijnlijk stuk is...

In de pauze zijn we naar ProSon gegaan (hier eten we, omdat onze eigen “grote kantine” plat ligt) in de “grote pauze” die van 12:10 tot 13:00/13:05 duurt, maar we kunnen er pas om 12:30 terecht). Rachel was ook met ons mee en zoals wel vaker gebeurd bij “de pro” kreeg Rachel daar wederom een aanval hoogstwaarschijnlijk omdat we het over Empowerment hadden...

Dit keer duurde de aanval anderhalf uur, Lennart en ik waren erbij en later kwam ook Jeroen Schaub (teamleider van Sonneheerdt) kijken, die van Kees Hofman (docent ICT) opdracht gekregen had een leesboek mee te nemen want het zou nog wellis lang kunnen gaan duren (het leesboek had hij overigens niet bij zich). Toen duurde het nog 5 min en kwam Rachel na bijna anderhalf uur weer bij en hebben we haar in een rolstoel teruggebracht naar de opleiding want lopen zat er niet meer in.

Ik heb mij in het laatste lesblok tot 16:00 bezig gehouden met de harde schijf van Marko’s laptop en met het oplossen van wat helpdeskprobleempjes.

’s Middags ben ik met ”het busje” mee naar Zeist gegaan want ik zou die avond op bezoek gaan bij Johannes die op “Paviljoen K” van Bartiméus woont. Eerst ben ik met Marko naar Nijenhijm gegaan en hebben we daar ff zijn spullen weggezet en daarna zijn we naar “De Vork” gegaan, dit is een patatboer in Zeist en er is al 100x tegen mij gezegd dat ik er een keer heen moet dus... bij deze!!!:-P Na het eten zijn we nog ff naar de Albert Hijn gegaan, hebben wat boodschappen gedaan (ik moest nog een chocoletter hebben voor 5 december. . .).

Daarna hebben we bij Johannes wat zitten kletsen en beetje chocopepernoten gegeten en wat gedronken, rond een uur of 21:15 zijn we naar de parkeerplaats gelopen van Bartiméus Zeist omdat Marko opgehaald zou worden met de taxi, nadat hij weg was hebben we achter de laptop van Johannes gezeten wat op msn, EnergyFM.nl geluisterd en een gedicht geschreven voor Rachel want 5 december nadert!, ’s avonds hebben we nog een tijdje liggen kletsen en zijn toen veel te laat gaan slapen, om 8:00 ’s morgens werd ik weer opgehaald door het busje om naar Sonneheerdt te gaan (het busje was een kwartier te laat).

Ja en toen was het 5 december, en nou gaan we het krijgen, het was niet alleen sinterklaas maar er was ook een docent die dacht dat hij vleugels had gekregen van Sinterklaas...

Goed, in het weekend had ik Rachel op msn en die was niet al te vrolijk om de hele situatie op school e.d. ik was haar wat aan het opvrolijken met grapjes e.d. tot jaja ik er 1tje maakte die erg fout was (waar ik aan dacht toen ik al op enter gedrukt had... dus TE LAAT). Ik heb meteen sorry gezegd enzo, maar ik dacht hmmm 5 december volgende week, ik ben op school dus dat komt goed! Het was erg flauw allemaal op msn dus ik zei “Ik ga ff zout halen” op dat moment deed ik net alsof Sinterklaas achter mijn msn zat en heb ik Rachel gevraagd wat ze wel niet voor Sinterklaas zou willen hebben, er kwam uit dat ze luisterboeken van Harry Potter wel mooi vind, op dat moment kwam Leon terug met zout dat de sint ook nogis omgestoten heeft met zijn staf, Sinterklaas ging snel weg maar eerst wiste hij de chat geschiedenis...

Ik heb daarna een DVDtje gebrand met alle luisterboeken van Harry Potter 1 t/m 6 (7 is er nog niet in luistervorm) maar ik dacht hmm alleen een DVD is ook zowat, ik deed er een FTP account bij en de op dinsdag gekochte chocoletter.

Dus.. op woensdag ging Rachel op een gegeven moment naar de WC, ik dacht mooi, dan nu die spullen hup op d’r bureau gelegd en toen ze terug kwam zei ik: “Rachel wat ligt daar nou op jou bureau” dus zij kijken en hmm hey wie is hier geweest? Ik zeg “geen idee, ik ben alles kwijt wat er gebeurd is vanaf dat jij wegging, vreemd... toch is naar de doctor voor geheugencontrole:P”, Rachel geloofde er niet veel van.. tot op dat moment er een mailtje binnen kwam met als onderwerp “hoor wie klopt daar...” met de mededeling dat er wat lekkers van Sinterklaas in de kantine stond om 10:30 (kleine pauze 1), dus ik zei “Zie je nou, de Sint is gewoon geweest”. Tot de kleine pauzen hebben we een beetje zitten geinen en lachen, ook het gedicht vond Rachel volgens mij wel mooi:). In de pauze lekker pepernoten gegeten en banketstaaf hmmmm.

Na de pauze hebben we even gesproken met Madelein Top van I&A (helpdesk) over een Acrobat Reader probleem, die komt namelijk met de melding “Invalid plugin detected, Acrobat will now quit” (o.i.d.) Ik en Rachel zijn op onderzoek uit gegaan hoe het precies komt en op welke pc’s het voorkomt want opnieuw installeren is een oplossing, maar dat vinden wij natuurlijk niet genoeg!

Op een gegeven moment stonden we in de gang tussen ZD (Zakelijke Dienstverlening) en ICT wat te kletsen over de cursistenhelpdesk toen Kees Hofman voorbij gewandeld kwam en zei “Goedemiddag” hij liep langs ons en op dat moment moest hij niesen maar dat ging niet helemaal goed geloof ik, hij ging bijna onderuit en het leek wel of hij door de gang vloog! Vanaf dat moment wordt hij “Flying Hofman” genoemd:) We hebben nog een kwartier staan lachen op de gang en de hele dag hebben we elkaar eraan herinnerd dat Kees door de gang “vloog” (kinderen......:P:P).

De rest van de dag ben ik veel met helpdesk bezig geweest en ook verder gegaan met mijn PHP eindopdrachten.

Na mate de week vorderde werd ’t een steeds grotere bende daar, op donderdag was Olav weer aanwezig die een tijdje afwezig was omdat hij met een ontstoken teen zat! Au! Ik was die donderdag al vroeg op school, ik was met Sander met de tandem gegaan, en we waren gewoon vroeg. Rachel was er ook al optijd en we hebben Olav begroet want die hadden we al zolang niet meer gezien, dat was wel ff gezellig! We hebben een bakkie “Zwart Vocht” (koffie) gedronken en zijn op ICT gaan zitten, PC opstarten e.d. je kent ’t wel beetje kletsen gezellige boel weer dus (ja en dan wordt er ook nog gewerkt, daar zouden ze “ergens anders” een voorbeeld aan moeten nemen).

De hele ochtend ging het wat Rachel’s aanvallen betreft goed, tot bij Proson zij er weer een aan voelde komen, we zijn toen teruggelopen naar Sonneheerdt, maar in de gang ging het mis, ze viel en nog één woord kwam eruit en toen was ’t afgelopen (dit was woensdag overigens ook gebeurd maar toen buiten tussen fietsenhok en Sonneheerdt ongeveer). Het was ook voor haar pas de 2de keer dat dit lopend gebeurd is, ik en Lennart zijn er bij gebleven en ook Jeanet van Leeuwen (docent Engels) is erbij gebleven. Ondertussen was Jeroen Schaub aan het bellen gegaan met een huisarts want er was een afspraak gemaakt dat als het nog 1x gebeurd wordt er 112 gebeld (dit konden wij ons niet voorstellen want dat mag nog geen eens... en iemand had opgevangen dat er met de internist is afgesproken dat er naar een huisarts gebeld wordt (de internist was gebeld tijdens zijn ziekteverlof... ). Er kwam dus een arts, Rachel is mee gegaan met de arts en even later per ambulance afgevoerd naar het SLVZ (slotervaartziekenhuis), hier heeft ze aan de apparatuur gelegen maar zoals al bekend (maar luisteren is ook een vak) blijven lichaamsfuncties tijdens de aanvallen gewoon “normaal” functioneren. Ze mocht die avond dus ook weer terug naar huis om sinterklaas te vieren op de groep.

Op vrijdag dus maar weer gewoon naar school alsof er niks gebeurd was, gewoon weer helpdesk draaien e.d.
Ik ben vrijdag tussen 10:00 en 11:00 er ff tussenuit geweest met iemand van school (helaas kan ik hier om privé redenen niet over uitweiden op de BLOG, uiteraard komt hier later meer info over, maar op dit moment kan dat niet). Het gesprek dat ik gehad heb tussen 10:00 en 11:00 met X en Y verliep goed, en ik was er ook erg tevreden over en ook Y was erg tevreden, ik vertelde het verhaal toen ik terug was op school aan de mede cursisten en ook die waren erg blij voor mij dat het zo goed verlopen is! Het wordt nog vervolgd in de laatste schoolweek en op donderdag 13 en vrijdag 14 december. (voor de gene die toch wel nieuwsgierig zijn, stuur mij even een mailtje op mijn privé mail of via het contactforumulier ;-)).

Voordat ik wegging kwam de opleidingscoach van Rachel het ICT lokaal binnen en kwam Rachel halen, maar niet voordat ik even een geplande opmerking gemaakt had: “Je neemt nu wel onze beste ICT-er mee he?” waarop ze niet veel bijzonders antwoordde een Kees zei: “Ja ze weet wel wat ze meeneemt”. In het gesprek dat Rachel toen had is haar mede gedeeld dat ze “Ziek” is en de komende 2 weken niet op de opleiding mag verschijnen, lekker is dat als anderen bepalen dat je ziek bent, die vrijdag middag hebben we “afscheid” genomen met een dikke knuffel en later via msn een “backup-plan” besproken voor de komende 2 weken (op vrijdag bij Proson hadden we dit ook al besproken maar nog niet voor de volle 100%).

Het komt er op neer dat dus 2 weken de cursistenhelpdesk kennis te kort komt, en dat het vrij rustig zal zijn op de opleiding, ik heb het ondertussen Rachel geholpen met het opzoeken van het tel. Nr van haar arbeidsdeskundige van het UWV (want via het 0900 nummer bellen duurt zo lang), dit heb ik gevonden en haar moeder heeft contact gehad met de desbetreffende arbeidsdeskundige die er niks vanaf wist en het uit zou gaan zoeken... WORDT VERVOLGD!

De 21ste mag Rachel wel op de kerstafsluiting komen omdat ze dan een docent voor de hele dag beschikbaar kunnen maken. Rachel: "Net alsof ik een oppas nodig heb".

Ook nog leuk om te vermelden... Vanaf afgelopen vrijdag tot het moment van schrijven is Rachel aanvalvrij dus... nja vul dat zelf maar in:P

Op vrijdagavond waren mijn ouders op de Wittenborgh voor een gesprek over een aantal dingen die in de periode zijn gebeurd dat Hester (mijn begeleidster) weg was, dit duurde tot maarliefst 17:30 vanaf 16:00! Ik heb daarna lasagne gemaakt en ’s avonds heb ik achter msn gezeten en een beetje over de afgelopen week nagedacht, ik geloof dat ik in die ene week meer gedaan heb dan in het afgelopen halfjaar bij nja... laat ook maar.

Het was aan de ene kant weeris een TOP week, maar aan de andere kant ook weer niet super, ik ben vooruit gekomen met m’n eindopdrachten maar door alle gebeurtenissen heb ik niet alles afgekregen maar in de laatste schoolweek wil ik mijn opleiding PHP & MySQL Profesional afronden!


Bekijk --> HIER <-- het gedicht voor Rachel.

11 Reacties

Lineair

  • Rachel Schelleman  
    Hoi Hoi Leon,

    Leuke weblog, je hebt helemaal gelijk en als ik dan al een oppas nodig heb, vraag ik jou en Lennart wel.

    ik zie je de 21ste,

    de groeten van je "zieke" mede cursist
    Rachel
  • malou  
    heey goeiedageem leon.
    wat lekker lang verslag man! wel leuk verhaal je hebt je zeker niej verveelt.
    maak maar vaker zo lang verslag dan heb ik nog iets te doen in de les
    groetjes
  • Tim  
    Hey Leon,

    Zozo, jij hebt in dat weekje wel weer het één en ander meegemaakt... . Zo te zien ook nog niet echt veel vooruitgang op Sonneheerdt kwa lessen enzo...?

    Nou ik spreek je wel weer!

    Grtz,
    Tim
  • Fanta Combinatie  
    Hé Leon!
    Wat een ontzetten lang verslag...phoe "het boek van sinterklaas" is d'r niets bij!!! ;-)!
    Nou het was zeker gezellig die dinsdagavond...en over de tijd wil ik het al niet meer hebben.
    @ Tim Sonneheerdt is nog één grote bende...phoe ben er 10-12-2007 weer eens geweest...oh wat 'n feest hi hi!
    Gegroet.
  • Rachel Schelleman  
    Hoi Hoi,

    Bij deze wil ik de sint ook nog effe bedanken, ik vond het erg geslaagd.

    Ik heb me een ding bedacht ik wil verlopig niet meer op de EHBO van het SLVZ komen, twee keer in 9 dagen vind ik meer dan genoeg en al helemaal niet meer per ambulance :d.

    Ik geloof dat Kees Hofman erg verbaasd was toen ik vrijdag om 13.00 gewoon kwam binnen lopen.

    Ik kan intussen ook melden dat ik tot op hede nog steeds aanval vrij ben.

    de langer hoe gekker groeten van deze "zieke" medecursist,
    Rachel
  • Elroy  
    Hoi Leon,
    Leuke weblog, rachel zit hier naast me en ze komt op mijn niet echt ziek over...
    Groetjes,
    Elroy
  • Jukebox radio  
    Goeiendag eem leon,

    Jaja, mensen kunnen altijd heel goed voor andere mensen denken. En zeker in het speciaal onderwijs hebben heel veel mensen daar een handje van. Uiteraart zullen ze daar hun redenen voor hebben maar als rachel in staat is om gewoon de lessen te volgen dan zie ik niet in waarom ze zulke fratsen uithalen. Daarbij komt nog dat je de opleiding in 2 jaar dient af te ronden, en als school dus dit gaat doen ze daar niet aankomt. Verder was het een leuk maar erg lang verslag:-) mijn msn gaat hier maar waarom ik niet reageer:-) We spreken elkaar gauw weer!

    gegroet,

    roy
  • Fanta Combinatie  
    Ja Roy heeft wel gelijk!
    Kon d'r geen waarschuwing boven of zo!
    Hits..verdomme zondag met L :-)!
    Gegroet!
  • Rachel Schelleman  
    Hoi hoi Leon,

    Ik heb nu net mijn opleidingscoach Annemarieke Meelker gesproken en zij heeft mij gevraagd kom je volgende week vrijdag nog, ik zei ja natuurlijk kom ik jullie weer pesten, zei gaf als antwoord jij komt ons nooit pesten, ik was erg welkom en wederom kreeg ik te horen dat er genoeg docenten bij de workshops aanwezig zouden zijn om mij eventueel te begeleiden. Ze vroeg ook heb je wel opgegeven voor een workshop, tuurlijk was samen met Leon een van de eerste dus we gaan is effe lekkere bobons maken.
  • Robert vd Kamp  
    Hey Leon,

    Ik zie dat je weer lekker drup bent geweest en leuke dingen gedaan hebt. Hoe gaat het verder op Sonneheerdt? en wat voor opleiding volg je?

    Groetjes
    Robert vd Kamp
  • Fanta Combinatie  
    L de bobonton ;-)!
    Niet te veel maken jij L want denk om 't buikje.
    Dat was h'm de reactie!
    Gegroet.

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.