Leon Meijer's persoonlijke weblog

Goalball Marathon

Vrijdag 12 oktober was het zo ver, de goalball marathon van de paragames 2007 in Breda. Ik ben samen met Fons vanaf Ermelo met de taxi naar Bergen op zoom gegaan want we zouden de nacht voor de marathon overnachten in een jeugdherberg, de bedoeling was eerst in een hotel maar dit zat al helemaal vol, dus hadden we besloten in een jeugdherberg te overnachten, rond 21:00 kwamen we daar aan, we werden opgehaald door onze coach Marco en zijn vrouw Eline. De rest van het team was er al, we hebben eerst onze spullen naar de kamer gebracht en zijn daarna in de bar wat gaan praten over het komende weekend.

Ook hebben we de sporttassen gereed gemaakt, we kregen een T-shirt, sweater, broek en elleboogbescherming van de vereniging, we hebben rood met gele shirts waarop het spelersnummer te zien is en de naam van ons team “Goalgetters”.

Na dit alles hebben we de bedden opgemaakt en nog een hele tijd over vanalles-en-nogwat gekletst en daarna zijn we gaan slapen omdat we de volgende dag weer vroeg op moesten om op tijd in Breda te zijn.

Zaterdagochtend hebben we ontbeten in het restaurant en daarna ben ik samen met Marco en Eline met de trein naar Breda gegaan, 1 iemand moest met de trein mee omdat het anders niet in de auto paste, de rest is dus met de auto naar Breda gegaan, maar omdat ik nog het meeste zie was ik gevraagd om met de trein mee te gaan, dit maakte mij niks uit.

Toen we aankwamen bij de sporthal hebben we even gepraat met wat mensen die we daar tegenkwamen. Hierna heb ik me omgekleed en klaar gemaakt voor de marathon, hierna heb ik zitten wachten tot de rest van het team er was, die gingen zich omkleden en daarna zijn we naar de opening gegaan in de grote gymzaal, een man met gebrekkig Engels deed de opening, hij gaf wat huishoudelijke mededelingen e.d. en wenste iedereen succes, ook gaf hij nog wat uitleg over de verschillende cups waarin je kunt komen na de flash toernooi’s.

Onze eerste wedstrijd speelde we rond 13:40u. Omdat wij een aantal nieuwe mensen erbij hebben zijn we niet zo goed en ons streven was dus ook om niet laatste te worden van het toernooi. We hebben ons na de flash toernooi’s geplaatst voor de Masters Cup (er is een Masterds Cup en Giants Cup, de Giants Cup is de beste cup, hierin kom je eigenlijk alleen als je heel goed bent).

Na de flash toernooi’s moesten we een tijd wachten tot onze eerste wedstrijd in de masters cup, we hebben in de kantine van de sportzaal gezeten en hier ook wat gegeten en gedronken en gekletst enzo, ook heeft Marco ons natuurlijk wat gecoacht en dingen uitgelegd. De hele nacht door hebben we wedstrijden gespeeld, tussen een aantal wedstrijden door hebben we wat geslapen/gerust (ongeveer 3 uur geslapen in totaal). Uiteindelijk hebben we 2 wedstrijden gewonnen, rond half 11 speelde we onze laatste wedstrijd, deze begon gelijk op, de middelste man van het team deed eigenlijk alles alleen tot na de 1ste helft begon ons team goeie ballen te gooien en scoorde we goal na goal tot hun een speler gingen wisselen daarna ging ’t wat minder we hebben uiteindelijk 1 goal tegen gehad in die wedstrijd.

In de tussentijd na de laatste wedstrijd tot de prijsuitreiking hebben we nagepraat over de marathon en wat gedronken en gegeten. Rond 13:30 was de uitreiking in de grote gymzaal, wij zijn uiteindelijk 6de van de 8 geworden in onze poul (Masters Cup), hier zijn we zeer tevreden over!

Na de uitreiking heb ik nog even met Marco staan praten en daarna ben ik met mijn ouders die mij kwamen ophalen naar huis gegaan.

Ik vond ’t een super vet toernooi en wil zeker doorgaan met goalball en dat ga ik dus ook zeker doen!

Goalball pictogram

9 Reacties

Lineair

  • Marco  
    Leuk stukje Leon.
    Nog even voor alle duidelijkheid. Het ging slechts om 1 Flash toernooi waarbij de teams in 3 poules van 5 verdeeld waren.
    Hierbij plaatsten de nrs. 1 en 2 zich automatisch voor de Giants Cup en gingen nrs. 4 en 5 door naar de Masters Cup. De nrs. 3 plaatsten zich voor de penaltyreeks waarbij de beste 2 doorgingen naar de Giants Cup en de slechtste toegevoegd werd aan de Masters Cup.
    Evenals Leeds dat niet mee deed aan het flash toernooi uit angst voor de zware tegenstanders. Daar waren jullie als mijn spelers helaas niet bang voor en vandaar dat we hen ook terecht met 6-1 ingemaakt hebben.
    Ik vond als coach dat jullie het fantastisch gedaan hebben en vond het spel van Fons en jou voor mensen die voor de marathon nog nooit 1 seconde officiëel wedstrijdgoalball gespeeld hadden heel bemoedigend voor de toekomst.
    Jammer dat ons 'kanon' Rob er niet bij was want dan had er misschien nog iets meer in gezeten, maar die brengen we in de competitie in stelling en dan gaan jij en Fons ook zeker harder gooien. Als de verdediging dan nog solider wordt dan worden we ooit nog wel eens een topteam.
    Ik vond het in ieder geval een geweldige ervaring om met jullie dit toernooi mee te maken.

    Marco
  • Saskia  
    Cool zeg! Echt knap! Ik kan het niet denk ik, wel echt leuk :-) Haha en bedankt voor al je reacties :-P

    Groetjes Saskia
  • carmen  
    heey ,, cool stukje hoor.
    marathon was zeker vet gaaf.
    heb er ook erg van genoten!!!
    gr je medespeler haha
  • D@aN  
    Heej Leon !

    Erg vet stukje hoor !
    Had k best bij willen zijn en zo te zien was t erg gezellig !!

    Groetjes, D@aN
  • Jeroen  
    Nou Meijer, dat was met het toernooitje wel. Helaas heb ik jullie niet tot nuawelijks gezien, maar ik heb je wel een aantal malen zien spelen. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik vind dat je, als je meer ging trainen en niet de vage mededeling kreeg dat je niet bij een andere club mocht TRAINEN, een potentieel goeie goalballer kan worden. Ik heb er vertrouwen in! Je kent me Leon, ik zeg zoiets niet als ik het niet echt meen dus trek er je conclusies uit.

    Goed bezig Meijer,
    Ook Meijer, maar dan niet de lichtelijk maar zeer blinde met de naam Jeroen
  • Fons  
    @Jeroen:

    Zorg jij er eerst maar even voor dat je met al dat trainen van je niet laatste in een toernooi wordt maar netjes zesde met minder getrainde spelers.
    • Leon Meijer  
      @fons; @Jeroen,

      Jonges we gaan hier geen ruzie lopen zoeken he:).

      Jeroen je mag best bezorgd zijn hoor, maar het is niet dat ik niet wil trainen maar dat het gewoon niet gaat, de trainingen bij Zwolle en Utrecht zijn veels te druk voor mij en voor Fons zeker.
      Dat trainen komt heus wel ben maar niet bang!
  • Johannes  
    Hé Leon.

    Wat ‘n mooi logje!
    Niets op aan te merken was leuk om te lezen.
    Ook mooi dat je nu door gaat met “goalball”..geef maar gas!

    Gegroet.
  • bianca  
    hey leon :-)
    super weekend gehad dus
    kweet eigenlijk nie zo veel te melden
    behalve dat ik leuk vind dat jullie een leuk weekend hebben gehad :-)
    groetjes en knuff bianca :-)

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.