Leon Meijer's persoonlijke weblog

Kansloos ijs

Kansloze ijsjes!

Bij Ola hebben ze sindskort echt kansloos ijs. Het zijn een soort plastic bekertjes met een papieren "stickertje" erop. Zodra je dat eraf gehaald hebt, zie je dat er een klein sterretje in het bekertje zit, verder is het nogsteeds helemaal dicht. De bedoeling is dat je de ondrkant van het ijsje naar boven duwt zodat 't ijs (langzaam) door 't sterretje naar buiten komt. Je raad het dus al: het is dus de bedoeling (denken wij) dat je het ijs door het sterretje uit het bekerjte "likt" en tegelijkertijd de onderkant naar boven duwt zodat 't ijs er dus uitkomt.

Bij ons in huis hadden we de ijsjes donderdag. En oh wat hebben we gelachen. We begonnen allemaal als gekken te zuigen maarja op een gegeven moment kwam er natuurlijk niks meer door het gaatje heen. We gingen toen allemaal met een lepeltegen de onderkant duwen zoals het ijs omhoog kwam. Dat ging bij de meeste een hele tijd vrij goed. Ik had 't anders bedacht, ik heb met een lepel de onderkant van het Ijsje eruit gesloopt door aan 1 kant de bodem in te drukken draaide de onderkant (soort dop achtig ding) rond waaroor je hem zo uit 't bakje kunt krijgen (richt wel in je schaaltje anders krijgt te gene tegenover je 'm in zijn of haar gezicht;). Alles zat onder met ijs! Wat een ontzettend dom soort van ijs je kunt het niet eens fatsoenlijk met een lepetje eten zelfs niet met een kleintje;).

Mocht iemand van Ola dit lezen... dan geef ik als tip het dekseltje afdraaibaar ofzo te maken want dit is dus echt waardeloos zo!


Bouw

Zo vorige week ben ik met een aantal mensen van school en een docent weze kijken bij de nieuwbouw van ons schoolgebouw, want die is in volle gang.

We zijn eerst langs de toekomstige productiehallen gelopen van Proson, dit worden 4 enorme hallen waarvan nu alleen nogmaar de geraamtes staan.

Op het bouwterrein heeft de aannemer ons uitlegled hoe 't werkt met de duoblokken die er al staan, elk blok heeft een nummertje en moet dus ook op nummer worden neergezet anders klopt 't niet. Je kon al zien waar de trappen komen en de lift. De eerste vloerplaten van 13m lang lagen al op de muren voor de eerste verdieping. Je kon al aardig zien hoe 't gebouw eruit zou gaan zien. Ook zaten er gaten in de vloeren voor de afvoer en stroom e.d. Je kunt niet zomaar gaten boren in het gewapende beton, die gaten zijn dus in de fabriek al helemaal uitgetekend e.d.

Over een tijdje zullen we nog een keer op 't bouwterrein gaan kijken naar de vooruitgang! dan zullen er ook foto's gemaakt worden.

2 Reacties

Lineair

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.