Leon Meijer's persoonlijke weblog

Waterwereld

Waterwereld, dat is de naam van het kamp waar ik in de zomer naar toe ga, nee niet als "kind" maar als begeleider.

Hieroor heb ik het afgelopen weekend een voorbereidingsweekend gehad in Lievelde (ergens in de buurt van Twente valkbij de Duitse grens in ieder geval).

Zaterdagmiddag hadden we eerst een kennismakingsronde waarin je het team voor je kamp leerde kennen. Er waren er maar 2, ik en nog iemand. Dus dat ging lekker snel. We deden het aan de hand van Winnie de Pooh uitspraken.

Er was nog iemand die bij ons hoorde maar die gaat met 2 kampen mee dus die moest ff bij die anderen zijn. Hierna hadden we lunch en daarna een workshopronde. Van te voren ging je eerst 10 minuten bij elke workshop langs om te kijken wat het was enzo. Hierna ging je de echte ronde doen van 1,5 uur wat werd ingekort tot 1 uur.

Ik heb de workshop gevolgd over hoe je om moet gaan met lastig gedrag. Dit was erg inTeressant omdat ik hier nog niet zoveel ervaring mee heb. Er was een actrice bij die een lastig kind ging spelen en wij moesten ervoor zorgen dat het kind luisterde naar de leiding.

Ook wilde ik nog een workshop over theater maar die ging niet door omdat er maar 3 mensen zich voor opgegeven hadden. Die werd daarom samengevoegd met een andere over spellen voor bijv. als je op de bus of iets dergelijks moet wachten. We hebben het spel Volksuniversiteit gedaan. Na de workshops was er een praatje van het bestuur, dat was iets minder. Er werd verteld dat dit het laatste jaar is dat OKEE-jeugdvakanties zomerkampen organiseerd kan worden omdat ze het financieel niet meer kunnen redden. Dat is erg jammer!

We hebben hierna avond gegeten en na het eten zijn we begonnen aan het voorbereiden van onze kampweek "waterwereld" Het is een kanokamp. We gaan dus veel dingen met kano's doen (echt?:P).
Er komt o.a. een piratendag waarbij de kinderen hun kano's mogen versieren met afwasbare verf e.d.
Er komt misschien een kanodropping en we gaan ook nachtkano-en. en nog veel meer! Een soort bivak doen we ergens verder van het terrein. Ons kamp vindt "ergens" in Friesland plaats.

Na de 1ste voorbereiding zijn we wat spellen gaan doen en er was ook nog een kampvuur. Ik ben niet al te laat gaan slapen zo rond een uur of 1 half 2.

De volgende dag hebben we ontbeten en nog wat voorbereid en er was nog en soort workshop over hoe en wat met een kano (regels e.d.). Hierna hebben we wat gevoetbald op een bijgelegen veldje en na de lunch wat mensen bedankt.

Rond half 2 ben ik naar huis gebracht door iemand die bij Den Bosch in de buurt woont.

Het was een best vermoeiend weekend maar ik vond 't wel interessant en erg gezellig. Ik krijg zo wel steeds meer zin in het kamp! 1 van onze teamgenoten heeft ook nog een rubberbootje dat 25 pk kan (waar maximaal 5pk is toegestaan.....). dus dat wordt nog leuk:)

2 Reacties

Lineair

  • fons  
    haha lastige kinderen... kun je mij in bedwang houden leon:)

    maar leuk dat je mee gaat met dat kamp vind ik wel wat voor jou
  • Jeroen  
    Je steelt mijn Grapje Fons! Dat was een grapje voor mij geweest...;-)
    Leuk dat je zoiets gaat doen Meijer!:-)

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.