Leon Meijer's persoonlijke weblog

Appelpop 2014

Afgelopen vrijdag(avond) 12 september en zaterdag 13 september was het gratis festival Appelpop er weer in Tiel en Malou had mij gevraagd of ik mee wilde dus heb ik ff de line-up gechecked en dat zag er zeker niet verkeerd uit dus we zijn er heen gegaan!

Vrijdagmiddag heb ik eerst mijn fiets bij Den Bosch CS gezet en ben daarna terug naar huis gelopen omdat we savonds door onsmam in Tiel afgezet zouden worden. Voorgaande jaren was het in Tiel autovrij maar dit jaar hadden ze 2 dingen gescheiden, Appelpop en iets met fuit dinges dus kon je wel met de auto Tiel in maar er waren wel een paar wegen afgesloten.

Toch waren we lekker dicht bij het festivalterrein afgezet.

Omdat de toegang gratis was waren de muntjes natuurlijk niet goedkoop, 2 euro 90 om precies te zijn dus hadden we zelf ook maar een flesje drinken meegenomen, wat niet helemaal de bedoeling was maar dan moeten ze bij de ingang maar beter opletten :-P.

We hebben maar 14 muntjes gehaald uiteinderlijk en daar hebben we het ook mee gered tot het einde. Omdat Appelpop ook voor alle leeftijden is werd er bij het bestellen van het eerste biertje gevraagd om legitimatie, eh oke nouja best... maar werd ons ook verteld dat je in de buurt van de ingang een 18+ bandje kon halen dus dat hebben we daarna maar meteen gedaan zodat er niet telkens om je ID gevraagd hoeft te worden, wel handig dus :-)

De openingsact was Nielson, dus daar zijn we heen gegaan, hij had een liedje van Guus Meeuwis ten gehoren gebracht (ik tel tot 3 (en dan gaat het gebeuren)), maar dan in de Nielson uitvoering maar die was toch minder leuk dan de originele van Guusje, nou had ik dat nummer toevallig een paar dagen voor Appelpop al live op radio538 gehoord bij Evers staat op dus geheel nieuw was 'ie voor mij niet :-).

Na Nielson hebben we even bij het optreden van Kraantje Pappie gestaan maar er moest ook gegeten worden dus hebben we niet het hele optreden bekeken maar zijn wat gaan eten en een beetje rondlopen over het terrein om te kijken wat er allemaal was (kraampjes met kleding e.d).

Toen we terug waren bij het hoofdpodium (er waren 3 podia/stages; Hoofdpodium, Go-Tan podium en het Blossom podium) trad blof (bluf) op daarna van Velzen bij het Go-Tan podium was achter de grote tent van het hoofdpodium lag en de afsluiter van de vrijdag avond waren de Kaiser Chiefs (die waren ook op Lowlands). Daarna zijn we richting station gegaan en met de trein weer naar Den Bosch gegaan, laatste stukkie nog met de fiets en daarna nog ff op camping LMeijer.nl geplaystationed en daarna zijn we gaan slapen op dus onze eigen camping namelijk die bij mij in de woonkamer waar de 2 seconds popup tent (ook gebruikt op Lowlands) opgezet stond :-).

Er was bij Appelpop wel een campeermogelijkheid alleen die koste 40 euro per persoon dus vandaar dat we het creatief met ons eigen tentje hadden opgelost :-).

Zaterdag na het opstaan & co zijn we weer naar het station gefietst en per trein naar Tiel gegaan, hadden we het ding ook nog net gemist dus daar ging 30 minuten wachten, achja pech...

Op het festivalterrein aangekomen met flesje drinken die weer niet was gezien mee was Chef Special al bezig in de tent, die waren ook op Lowlands maar ben ik helemaal vergeten op mijn Lowlands blokkenschema te zetten en hebben we dus gemist op Lowlands maar nu konden we er toch een stukkie van meepakken, het was lekker weer dus we zijn in de buurt van de tent gaan zitten waar je de muziek goed kon horen, was goeie muziek en dus idd jammer dat we die op Lowlands niet hebben gezien.

Na Chef Special stond er niet iets op het blokkenschema wat we echt kenden dus weer ff een beetje rond gelopen en zitten chillen bij de muziek in het zonnetje :-).

Op het avondprogramma stonden nog 3 acts die we wilden zien, te weten: Caro Emerald, Di-Rect en Kensington, als laatste "zouden" de Christal Fighters nog optreden maar opzich hoefden we daar niet perse heen dus toen Caro zou beginnen zijn we in de ondergaande zonnenstralen nog ff gaan zitten bij de tent want na Caro Emerald zou Di-Rect komen, wij allebei heel erg benieuwd naar welke oude nummers ze zouden gaan doen en ook hoe de nieuwe songs klinken bleek Di-Rect niet (op dat tijdstip) op te treden, maar was de band De Staat te horen, die speelde ook goeie muziek maar toch zonde van Di-Rect! Halverwegen moest ik naar de WC maar de rij was zo lang dat ik dat maar buiten het terrein ergens heb gedaan en toen ik eindelijk terug was en Malou weer had gevonden zijn we naar de tent gegaan voor Kensington maar we moesten ook nog eten dus eerst snel een frietje voor 1,5 muntje gehaald (niet omrekenen :-P) en daarna snel de tent in, gelukkig was mijn favoriete nummer nog niet gespeeld (Streets) maar toch een paar leuke nummers van ze niet helemaal meegekregen.

Na een tijdje in de tent te hebben gestaan moest Malou ook nodig naar het toilet dus... de tent uit, door de drukte naar de WC's. Gelukkig was de rij nu stukken korter dus ging het aardig vlot. Daarna terug naar Kensington, wurmend door alle drukte van mensen in de tent aanbeland en de gitarist een heel klein stukje gitaar deed was nogal leek op het begin van Streets dacht ik, volgens mij zijn we net op tijd terug en ja hoor, de hele tent ging los op het nummer Streets. We hebben het optreden van Kensington helemaal afgekeken/geluisterd en daarna richting trein gegaan om nog enigsinds optijd thuis te zijn. Op Geldermalsen toch een half uur wachten op de trein naar Den Bosch (beetje jammer...) maar dat half uurtje was zo om gelukkig en er was nog plek om te zitten in de trein gelukkig dus zijn we weer in Den Bosch beland maar we hadden allebei nog wel zin in iets te eten (geen friet) dus zijn we eerst langs New York Pizza gefiets bij winkelcentrum de Rompert maar daar was alles al dicht om iets voor 12 uur (of erna weet het niet meer precies :-P) dus hebben we thuis via internet maar 2 pizza's besteld en die waren erg lekker :-).

Een geslaagd festivalletje dus zo aan het einde van het festivalseizoen, en ook nog super mooi weer dus kon eigenlijk niet beter ja toch op 1 ding na... Di-Rect gemist, nu heb ik net gekeken op de site van Appelpop waar een nieuw blokkenschema stond omdat de Christal Fighters hun optreden blijkbaar afgezegd hadden en dus, 3x raden niet de Christel Fighters de zaterdagavond af zouden sluiten maar Di-Rect! ooops!

Bekijk hier wat foto's.
Filmpjes hebben we wel gemaakt maar door de hoge resolutie gaat het online bekijken niet zo lekker dus die zet ik er vast wel een keer op als dat probleem met traag downloaden gefixed is!

Comming up?
Familiebezoek in Eindhoven en iets waar ik nog geen goeie titel voor heb maar dat vind plaats op 19 september, de verjaar/geboortedag van onspap...

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.