Leon Meijer's persoonlijke weblog

LowLands 2013

Lowlands 2013!

Oke, deze editie van Lowlands 2013 is toch wel de raarste in mijn korte Lowlands geschiedenis (dit was de 3de keer).

Ik zou met Malou gaan, maar omdat het tussen haar en mij al niet lekker loopt en we een week voor LL een soort van ruzie kregen wilde ik haar niet meer meehebben. Nouja, niet zonder een excuses maar dat kon er niet vanaf en/of ze had al geen zin meer (tsja niet iedereen doet iets voor een ander en voor zichzelf) en dus had ik keen aantal opties;

Alleen naar Lowlands?
Met iemand samen naar Lowlands die ik ken?
Met een totaal onbekende naar Lowlands?
Niet naar Lowlands?

Natuurlijk, de eerste sowiso, niet gaan is dus eigenlijk geen optie. Maar leuker is met iemand samen en ik had dus nog een kaartje over want wat ik begreep was dat Malou sowiso niet wilde gaan, dus... een post op Facebook wie wil er mee naar LL2013 en wat ge-sms...

Dave reageerde op de FB post dat hij wel mee wilde maar dat alleen zaterdag zou kunnen, nou zijn er geen dagkaarten dus dan zou ik alsnog 2 dagen alleen daar zijn maar,,, why not? Later liet hij weten toch niet te kunnen dus the search kept going on...

12 augustus 2013 ondertussen op Facebook...

Ik had Dian (die ook in 2006 mee was naar Rusland) geholpen met wat digitale dingetjes en die wilde mij daar graag voor bedanken maar ik wist ook niet precies hoe want was toch een kleine moeite... Dus eh “Ik zoek nog iemand voor Lowlands :-P”
Waarop zei antwoorde...
“Ow, ik weet wel iemand”

Een paar minuten later...

Wendy Breeman was wel geinteresseerd om mee te gaan naar Lowlands dus FB gegevens uitgewisseld en om 01:30 begonnen we te praten over Lowlands, ik heb haar uitgelegd waarom ik dan nog een kaartje overhad en dat ik er niks voor hoef te hebben als zij het ziet zitten om mee te gaan naar Lowlands 2013!

Enthousiast dat ze was, meteen van die, die, die en die wil ik zien tralala :-P Dat ging goed!

Of ik het niet erg vond dat ze zaterdagavond naar een verjaardag moest? Neu lekker belangrijk, als je mee wil vind ik het allang goed :-P.

Ze zou er nog even over nadenken maar een dag later was het eigenlijk al gefixed, we zouden samen naar Lowlands 2013 gaan! Dus, plannen, shoppen, overleggen, inpakken en ... wegwezen!

Allebei een lijstje gemaakt met drank en eten die we zouden halen, blokkenschema’s gemaakt en geprint (= gepersonaliseerde versie van het tijdschema van optredens).

Wel moest ik ook nog een tent hebben want de tent van Malou had z’n beste tijd gehad en ook niet echt waterdicht, maar nergens een fatsoendelijke tent te krijgen, alleen via internet, zelfs bij V&D stond “Niet af te halen bij vestiging” - waardeloos dus.
Dus toch maar online? Ja marktplaats :-P De volgende dag nog (2 dagen voor Lowlands) kon ik een tent ophalen in Utrecht (aangezien ik daar werk was dat 10 minuten omrijden) dus tent ook gefixed. Ready 2 GO? Yes!

15 augustus 2013

Allebei moesten we ongeveer 1,35 uur reizen naar station Lelystad (ditjaar geen ’t Harde), dus rond half 4 afgesproken om de spitsbeperking van NS tegen te gaan, ik kwam 10 min later aan dus ze stond al te wachten op het station, ff snel hoi en hup naar de pendelbus naar het festivalterrein!

In 2012 en 2011 stond er voor de ingang een mega rij waar je uren in stond te wachten tot je het polsbandje om je arm krijgt maar nu stond er bijna NIKS, echt we hoefden maar kort te wachten, mooie polsbandje erom, krantje, programmaboekje en Lowlands vuilniszak en ehm... massa’s mensen achter de ingang ditkeer :-P.

Voorgaande jaren stonden Malou en ik op de camping na de ingang linksaf en dan een eindje rechtdoor, rechts, links en dan rechts vlakbij het badhuis, maar Wendy wilde graag dichterbij het festivalterrein staan en stond normaal op camping 2, was het voordeel heeft dat je super dichtbij de festivalingang zit (de festivalingang scheid het festivalterrein van het 24 uurs gebied en de campings, dit is ook waar je polsbandje gechecked wordt).

Maar er stond dus een mega rij voor “de brug” dus stukje bij beetje kwamen we verder maar het was echt een hell of a job om die spullen over die brug te krijgen! Pfff waren we best moe van!

Na het vinden van een plekje op camping 2 tegenover de Koffiekeet naast het badhuis aan de weg (lekker makkelijk terugvinden :-P) zijn we in het 24 uurs gebied gaan eten en daarna ff in de 24 uurs tent geweest.

16 augustus 2013

Vrijdags barste het festival los, heerlijk dat “welcome home” gevoel zodra we het festivalterrein opliepen!

Op de vrijdagplanning stond:

Theme park, Bullet for my valintine, Vilagers, Band of horses, De jeugd van tegenwoordig, Slayer, Nine inch nails en wat van de late night dj’s.

Bij de jeugd van tegenwoordig was er een klein beetje regen maar we wilde die wel zien, alleen de Alpha tent puilde zo erg uit dat je er gewoon zelfs je armen niet kon bewegen zo vast stond het! Dus helaas waren we daar snel weg, savonds was Slayer, niet mijn band, dat geschreeuw neu thx maar ik zou wel mee gaan en we zouden er maar 50% zijn en de rest naar Nine inch nails gaan maar de Lowlands 2013 generatie had zich bedacht kom we gaan is lekker beuken in de tent waardoor iedereen doorelkaar (nou bijna) vloog dus we waren elkaar toen kwijt geraakt, en het mobiele netwerk zat zo dicht dat we elkaar niet konden bereiken en ik 1 van haar 2 nummers verkeerd in m’n telefoon had gezet dus heb ik eerst gewacht aan de rand van de Grolsch tent en daarna bij de Alpha tent waar nine inch nails kwam maar niks... Het was al later op de avond en begon ook nog eens te regenen dus ben ik maar naar de camping gegaan waar we elkaar daarna weer gevonden hadden.

Ook ditjaar stond de greenpeache hijskraan er weer, daar kon je aan gaan hangen en dan een soort “boortoren” uit het water vissen, daar heeft Wendy nog aangehangen maar om allebei aan de beurt te komen hadden we geen tijd ivm de planning dus uiteindelijk ben ik niet geweest maar wieweet in 2014?

Wendy voelde zich alleen een beetje ziek en is savonds opgehaald door haar vader om later terug te komen na de verjaardag die ze ook nog had zodat we nog een goede festivaldag zouden hebben, ik heb haar ff via de bypass route naar de get & ride gebracht en zo werd het...

17 augustus 2013

Op de planning The opposites, The lumineers, Imagine dragons, The veils en the Editors.

Toen ik ff wat zat te eten raakte ik aan de praat met een groepje mensen en daarmee ben ik oa naar the editors geweest, dat is wel fijn aan Lowlands, je legt heel makkelijk contact en niks is te gek!

18 augustus 2013

Eerst even naar het festivalterrein, beetje impressiefoto’s maken van het terrein en daarna weer met Wendy het festival afmaken!

Op de zondagse planning stonden oa Fall out boy, Franz ferdinant, The knife, Nick cave the bad seeds en savonds laat Superstijl en 90’s alternative.

Tijdens de 90’s alternative weer een groepje mensen ontmoet, nog een lache groen lampje gekregen die je om je vinger kan doen als soort ring, leuk als je er meer van hebt, voor feestjes en uiteraard festivals :-P.

19 augustus 2013

Op maandag besef je je weer dat het festival voorbij is, wat gaat dat snel, veels te snel! Spullen pakken en wegwezen weer naar huis!

Was it good, or was it good?

Ja goed was het zeker! Toch wel appart om met een wildvreemde naar een 3 daags festival te gaan :-P maarja 2013 moet alles kunnen en ik vond het gezellig ;-).

bedankt

Ik wil Dian bedanken voor het mega snel vinden van een razendenthousiaste Lowlander en Wendy voor het mee gaan met een “vreemde” (me) naar Lowlands 2013!

Really cool!

2014

Eerst dacht ik 2014 misschien maar niet, maar eigenlijk heb ik stiekem toch weer zin om volgend jaar weer te gaan!

Met wie? I don’t care, met een leuk iemand of meerdere leuke iemanden, misschien Malou als die weer normaal kan doen :-P nouja als ‘we’ weer normaal kunnen doen :-P.

Hier vind je een aantal foto's van LL2013

1 Reactie

Lineair

  • Wendy  
    Hehe, mooi verhaal hoo! :') Ik vond het zelf ook supertof om mee te kunnen gaan natuurlijk! Wat dacht je daarvan? xD
    Ik heb me enorm vermaakt, wanneer ik er was, en dat mag van mij best wel eens over....

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.