Leon Meijer's persoonlijke weblog

Philips Hue Dev Con

Vrijdag 15 maart 2013 was de eerste Philips Hue Developers Conference bij Philips Design op de High Tech Campus in Eindhoven!

En aangezien ik software schrijven erg interressant vind had ik me hiervoor aangemeld want ik ben ook al een tijdje in het bezit van een aantal van deze Hue color lampen.

Sochtends ben ik om 8 uur richting Eindhoven gegaan en precies om 9 uur was ik op de campus, er waren al een aantal mensen dus eerst maar een bakkie koffie! Na de koffie rond half 10 werden we aan de mensen van Philips en Q42 voorgesteld, het programma van de dag werd besproken en daarna werd er wat verteld over het ontstaan van hue en nog wat dingen over de verkoop.

Maar de bedoeling van deze dag was zeker niet zitten en luisteren naar mensen die iets te vertellen hebben, dus na de introductie waren er 3 breakout sessies:

Hue API's door George Yianni
Zigbee door Henk Veldhuis
the Hue SDK door Kevin Toms

Eerst ben ik bij de Zigbee sessie geweest (Zigbee is het draadloze systeem tussen de 'bridge' en de lampen), ik wilde namelijk weten wat voor schakelaars er mogelijk zijn / komen voor Hue, nu is het systeem alleen nog maar te besturen vanaf een smartphone, tablet of mac/pc en als je het licht uitzet met de standaard muurschakelaar dan zijn je instellingen er uit dus dat is niet zo handig maar altijd je lampen aanzetten met een telefoon is al helemaal niks!

Later zou Henk nog laten zien hoe je een home-made wallswitch aan het systeem hangt maar hij had een belangrijk onderdeel vergeten dus dat moest ff wachten.

Toen ben ik bij de API's gaan kijken of wat info te krijgen over de 'bridge' het hart van het systeem, ik ben namelijk een Windows applicatie aan het bouwen die multi-threading (1 thread per lamp) is en dus als het nodig is 50 calls verdeeld over max 10 per seconde naar de bridge kan sturen. Daar kwam ik erachter dat de bridge single-threaded is dus maar 1 call per keer max 10 in 1 sec (1 elke 100 miliseconde dus) aankan dus dat een multi-threading applicatie eigenlijk een beetje overkill is.

De mensen van Q42 hadden een mooi grid meegenomen met 49 werkende lampen erin, hier heb ik mijn applicatie ff op uitgeprobeerd en ondanks het multi-threading werkte het wel! De functie die ik wilde testen is een effect-per-lamp functie maar dat zie je wel als er een release versie uitkomt.

Bij SDK's ben ik uiteindelijk niet meer geweest omdat er alleen voor iOS een SDK is op het moment en daar werk ik niet mee. (Heb wel een cross compiler voor mac OS X).

Na de breakout sessies / een beetje tijdens de sessies was de lunch, er waren lekkere broodjes en melk of jus de orange, lekker.

Om half 2 was er een slide-show van Brad Koerner over Lighting Design for Interiors, hij liet foto's zien van wat je qua design allemaal met licht kunt doen, het waren meer dan 100 dias en dat in een half uur! Hij liet echt mooie dingen zien als een vloer waar je op loopt waar op de plek waar mensen lopen kringen verlicht worden dus een soort van "follow me" van licht, verschillende fontijn achtige dingen en 3D effecten, nouja te veel om op te noemen (de presentatie komt online als 't goed is), en bijv. een soort wind wall, een muur met ventialtoren die reageren op wind, als ze gaan draaien zie je de wind als licht waaien. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan.

Smiddags was er de mogelijkheid je eigen apps te showen. Er was een app die op audio reageerd, een app die je als ambilight TV (via webcam) kunt gebuiken en Q42 liet zien dat je de lichten van hun kantoor vanaf station Den Haag Hollandsspoor kunt besturen en dus ook zien, mocht je een keer in de trein zitten en langs Hollandsspoor komen: heulandsspoor.nl! het is eigenlijk een soort van communiceren!

Na de showcase had iedereen de mogelijkheid nog wat vragen te stellen aan het Hue team, de vragen die ik had waren intussen aardig beantwoord tijdens de breakout sessies, alleen had ik bij Zigbee gehoord dat je ook een soort programma's op de bridge zou kunnen draaien maar daar is toch te weinig geheugen voor maar het zou eventueel wel op de online portal kunnen, wat ik dan zou willen is bijv. een "effect" bouwen wat via de portal wordt gedraaid zodat het niet thuis op een homeserver hoeft te draaien.

Daarna de closing remarks en daarna was er wat lekkers te eten en drinken!

De Developers Conference was erg leuk en interressant, als er weer een is wil ik er zeker weer heen!

Zelf heb ik geen foto's gemaakt maar er is die dag wel veel gefilmd en gefotografeerd, wieweet pluk ik er hier en daar wat weg om op de site te zetten.

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.