Leon Meijer's persoonlijke weblog

Kinderen geen bezwaar!

Is de naam van een Nederlandse commedy serie bij de vara... Vorig jaar ben ik al een keer bij de opnames geweest maar omdat de serie na aflevering 210 moet stoppen ben ik samen met Malou nog maar een keer geweest, en wel op dinsdag 12 juni!

Rare is dat ik helemaal geen blog kan vinden over dee vorige keer dus dan doen we het nu maar een keer uitgebreid!

Om 19:00u moesten we aanwezig zijn bij Studio #20 (vorig jaar was het 19) op het MediaPark in Hilversum, dat was ook gelukt alleen stonden we bij de crew-ingang maar hadden daar al wel de schrijver Haye van der Heide gezien en "grote oma" (Ingeborg Elzevier) alleen jammer dat ze niet ff zeiden "je moet omlopen" maargoed Lekker Belangrijk! Aangekomen bij de publieksingang werd ff gechecked of we op de lijst stonden en hebben we ff wat gedronken en gegeten. Rond 19:45 gingen we richting de set.

Iedereen kon even een plekje zoeken op de tribune en er werd het een en ander verteld over de aflevering en de acteurs werden voorgesteld + wat uitleg over de voorgaande afleveringen om het verhaal te vertellen, de aflevering heet "Dapper is ook zielig" en gaat over eh dat mag je lekker volgend jaar zien als de aflevering wordt uitgezonden! Ik kan een kleine hint geven: De acteurs in deze aflevering zijn:

Ingeborg Elzevier als Virginie Zegers (aka Grote Oma)
Gürkan Küçüksentürk als Sinan
Céline Purcell als Julia Zegers
Joey van der Velden als Daan van Doorn
Jorrit Ruijs als Patrick
Alfred van den Heuvel als Gerard van Doorn
Anne-Mieke Ruyten als Maud Zegers

Na de voorstelronde ging er eerst nog een monitor stuk :-P altijd handig, die monitoren staan er zodat het publiek min of meer kan zien hoe de scenes er straks uit zien als de aflevering gemonteerd is.

Er waren dit keer 13 scenes (0 t/m 12) de een wat langer dan de ander ze werden wel allemaal live opgenomen in volgorde zoals ze straks op TV te zien zijn (ergens in 2013).

Tijden de opname werd er o.a. verteld dat acteurs soms hun voorkeur voor het eten mogen doorgeven want in de scene dat ze zitten te eten (avond eten) wordt er gewoon echt gegeten, grote oma zegt bijvoorbeeld in een eerste scene dat ze zin heeft in varkenshaajses, die kregen ze ook (weet niet of ze er echt zin in had hoor) maar toen de eet-scene kwam zei ze: "Hoop niet dat hij opnieuw moet want heb echt geen honger" :-P

Uiteraard gaat er ook wellis wat mis en dan moet zo'n scene helemaal opnieuw dat gebeurde een paar keer en dan moet het publiek opnieuw lachen alsof het compleet nieuw is want er wordt geen lachband o.i.d. afgedraaid, het lachen wat straks te horen is, is dus gewoon het publiek wat er zat, wij dus.

Na de opname mochten we nog even op de set kijken en foto's maken van de set.
Heel veel spullen die er staan zijn ook gewoon nep zoals bananen en sinasappels (fruit dus). Er is wel een echte kraan met water en een koelkast die het doet met echte vla en drinke, de wijn is gewoon bessensap;).
En een voordeur is er ook niet echt. De trap naar boven loopt wel naar boven maar daar is verder "niks" de overloop boven staat er gewoon naast...

Wij waren dus bij aflevering 209, de 1 na laatste van de serie. Eigenlijk wilde ik naar de aller laatste aflevering maar die wordt zonder publiek opgenomen dus we zijn nu eigenlijk toch bij de laatste geweest, de laatste met publiek! Maar voor mensen die de serie kennen, er is heel wat gebeurd in voorafgaande afleveringen die nog ook nog niet zijn uitgezonden.

Jammer jammer dat de serie moet stoppen, nu is er helemaal geen commedy meer op de Nederlandse TV dalijk, jah herhalingen...

En dan zijn HIER nog wat foto's.

1 Reactie

Lineair

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.