Leon Meijer's persoonlijke weblog

LowLands 2011

Zo, we hebben er lang op moeten wachten, de LowLands 2011 blog, net nog even de laatste weizigingen doorgevoerd en de foto's geupload.

Het gaat allemaal supersnel zo is het 2010 en koop je kaartjes voor lowlands 2011 waarvan de line up nog niet eens bekend was!
Meer dan een half jaar later was het dan donderdag 18 augustus eindelijk zover LowLands 2011!

Op woensdagavond is Malou naar Den Bosch gekomen met alle spullen voor het festival in Biddinghuizen. We hebben de tent nog ff getest die we van haar broer geleent hadden, de tent was precies groot genoeg voor 2 luchtbedden en waar je de spullen dan laat zoek je maar uit :-P

Donderdagavond zijn we met de trein richting station ‘t Harde gegaan vanaf hier zijn we verder gegaan per pendelbus naar het walibi festival terrain, hier waren we rond 20:30u, op die tijd sloten we aan achter in de grote rij die voor de LowLands ingang stond.

Tijdens het wachten in de rij kwamen we wat mensen tegen die al eerder die dag hun toegang hadden gehaald, ze vertelde wat over hoe het er aan toe ging bij de ingang en ze showed vast het 2011 LowLands polsbandje, een gele met groene tekst, zag er cool uit!

Na ongeveer 2 uur wachten waren we er dan eindelijk door, dus maar snel opzoek naar een plaats op 1 van de campings, overal stonden al tentjes, dus dat werd lekker zoeken, blijkbaar mocht je toch al eerder dan 18:00u op de camping je spullen neerzetten. We hadden een plekje gevonden langs het pad achter een oranje tent, lekker herkenbaar ook tussen al die kleine en grote tentjes op de campings.

Nadat alles was uitgepakt en opgezet zijn we maar meteen begonnen met het verkennen van het terrein, eerst terug richting ingang, daar in de buurt was een brug die over een drukke weg heen liep zodat er geen moeilijkheden ontstaan met oversteken enzo.

Aan de overkant waren ook nog een aantal campings en natuurlijk muntautomaten, geldautomaten zelfs een stand waar je aangife kon doen bij de politie indien nodig. Ook was er een chare-point waar je bijvoorbeeld je telefoon of mp3 speler kon opladen (uiteraard tegen betaling van 2 muntjes!). We hebben een rondje gemaakt over dat deel van het terrein en de campings aan die kant, daarna weer terug richting camping, nog ff checken waar de toiletgebouwen zijn enzo. Daarna maar slapen want het 'echte festival' begon pas de volgende dag.

Op vrijdag begon het festival rond 13:00u dus richting ingang (niet de ingang van LowLands maar de festivalingang (het festivalterrein was gescheiden van de campings en hoofdingang) Hier waren alle feesttenten, podiums, eettenten, muntautomaten, winkeltjes en nog veel meer! Er stond een flinke rij vanaf de brug tot de festivalingang, we probeerde er een beetje tussendoor te komen en dit lukte ook nog wel aardig. Blikjes, flesjes en glas mag niet mee dus dat kan je in een grote bak gooien voor je door de polsbandjescontrole heen gaat. Hierna waren we er dan eindelijk door, maar nog niet van het wachten af want een security mannetje pikte random iemand uit de rij voor "controle" en ik mocht ook onderdeel zijn van dit feest zijn, ik mocht (nja moest) meelopen met zo'n poppetje naar achter de hekken, het eerste wat hij vroeg was of ik enige softdrugs mee had genomen, uiteraard had ik niks mee. Hierna nog foeileren maar gelukkig was alles goed. Hierna konden we dan eindelijk van het festival gaan genieten!

We hebben eerst het festivalterrein een beetje overgelopen en alvast in een aantal tenten een beetje gefeest maar het festivalterrein was GROOT dus je kunt nooit in 1x alles tegelijkertijd zien.

We hebben op LL2011 vele optredens bezocht, in elke tent was wel wat leuks te beleven! We waren vooral te vinden in en rondom de Alpha tent (de grootste tent die op LowLands 2011 te vinden was).

Er waren ook super veel eet mogelijkheden van sushi tot friet van pannekoeken tot bami. En niet te vergeten waren er ook winkeltjes en je kon je zelfs laten masseren als je zou willen.
De sfeer op het hele festival was ook geweldig iedereen doet gewoon zijn of haar ding en feeste gezellig mee! Hier en daar zaten soms mensen lekker te chillen en te genieten van het heerlijke weer want het was echt super (we hadden er een mooi kleurtje van gekregen).

Op de camping was het de ene keer heel druk en de andere keer heel rustig, nou moet ik erbij zeggen dat we zo vaak nou ook weer niet naar de tent zijn geweest want alles was op en rondom het festivalterrein te doen. Snachts kon je nog terrecht in de 24uurs tent hier was 24 uur lang muziek voor de mensen die geen zin hadden in slapen of gewoon meer wilde.

Er waren ook stands waar je warme blikjes kon inleveren en er weer koude voor terug kreeg. Later op het festival zag je ook steeds meer mensen lopen met bekers (lege bekers) als je er 10 had kon je die inleveren bij een aantal punten op het festivalterrein, je kreeg er dan 1 muntje voor terug en er lagen heeeeel veel (ook veel vertrapte natuurlijk) bekers.

Hoe was het eigenlijk met de regen, nou die was er wel maar alleen tijdens de uurtjes dat het festivalterrein toch niet open was, dus eigenlijk toen we in de tent lagen? ja... hmm zou je zeggen dan zit je lekker droog toch? jazeker alleen niet als je een tent hebt die niet waterdicht is, nouja hij houd het water wel tegen maar als je bijv. tegen de zijkant aanligt of als er spullen tegen de zijkant aanstaan dan worden die wel nat, gelukkig hebben we het op een paar natte sokken de hele tijd droog gehouden! Zaterdag was een uitstekende dag hier hebben we dus ook vollop van kunnen genieten, zondag was ook bloedheet alleen wat minder zon maar dat was mooi tegen de verbrandingen van zaterdag:P.

Op een avond toen we terug kwamen bij de tent dachten we... wat is hier aan de hand, waar is de ingang van de tent? Nou precies aan de andere kant dan voor we weggingen, iemand had dus ons tent omgedraaid! We hebben 'm gewoon weer omgedraaid, beetje jammer was dat wel maar of het nou als grapje was of uit privacy redenen (van de buren) weten we helaas nogsteeds niet...

Op maandagochtend was het feestje weer voorbij en kon ik smiddags nog ff lekker naar Utrecht om een beetje te werken:(.

LowLands 2011 super geweldig ookal was de line-up nog niet bekend toen de kaartverkoop begon (die binnen 2 uur afgelopen was omdat het al was uitverkocht).

Zoals het er nu naar uitziet: C ya all next year @ LowLands 2012......

Op LowLands deelde ze ook vuilniszakken uit met LowLands en "Trash Basher" erop, die hangt hier nu aan de koelkast;)

Een aantal van de gemaakte foto's zijn hier te bekijken.

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.