Leon Meijer's persoonlijke weblog

Tijd voor vakantie 1.0 2011

Na al dat harde werken is het wel weeris tijd voor vakantie! Malou en ik hadden al een hele tijd het idee om op vakantie te gaan, eigenlijk vorig jaar al maar toen waren we rond deze tijd (ergens eind juli) een paar dagen op vakantie geweest met Janet haar tent (die NOGSTEEDS IN DE GANG STAAT OP DE WITTENBORGH!, ja laatst wilde ik er een keer langs, dat werd niet zo gewaardeerd maar de tenst die stond er nog:P)... Maargoed LB (Lekker Belangrijk)!

De planning was om naar Italië te gaan maar i.v.m. prive omstandigheden was het beter als we niet zouden gaan, maarja je wilt toch op vakantie dus dinsdags kwam Malou met het idee om snel last-minute ergens heen te gaan, wij naar een reisbureau, maar die hadden alleen nog maar hele dure dingen dus helaas... Maar Malou was ooit in België in een Jeugdherberg geweest om precies te zijn in Oostende. Na wat uitzoekwerk door de moeder van Malou konden we vanaf woensdag 6 juli t/m zaterdag 9 juli 2011 in Jeugdherberg "De Ploate" - Oostende terrecht.

Ik heb mijn grote vakantie tas die ik voor Rusland gebruikt heb opgehaald bij mijn ouders en gelijk de spullen ingepakt, savonds een Valys (taxi) geboekt die ons van hier (Den Bosch) naar Zeist bracht, vanaf daar zijn we de volgende ochtend met de trein naar Schiphol gegaan, vanaf Schiphol met de trein naar Antwerpen, we wisten niet goed hoe het nou zat met vervoersbewijzen, ik heb zo'n gratis geval en een begeleiderskaart, we konden er niet goed achterkomen de NS zei dat het ding in de BeNeLux geldig was, en in België kende ze wel zo'n begeleiderskaart maar "deze is van de NS" dus gratis tot antwerpen gereist en daar maar voor 15 euro 2 kaartjes naar Oostende gekocht, dat is goedkoper dan de auto:P;).

Aangekomen in Oostende wisten we allebei niet hoe we bij de jeugdherberg komen moesten, we hadden maar een uur (van 16:00u tot 17:00u) want voor 17:00u moet je ingechecked zijn zegmaar...

We hebben er 3 kwartier over gedaan, inclusief het vragen aan mensen "Dat is wel een eindje stappen", het was maar 1 KM maargoed...

We moesten wel 1x van kamer switchen ivm volboeking maar dat was voor ons niet zo'n probleem, beetje jammer alleen dat je voor 10:00u van de kamer af moest dan;).

Na de aankomst in de jeugdherberg zijn we Oostende wat gaan verkennen, er waren aardig wat renovaties gaande maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk!

Ook hebben we een skelter (hoe schrijf je zoiets:P) gehuurd voor 'n half uurtje, hiermee hebben we ff lekker over de boulevard gescheurd en een stukkie door Oostende, nja erdoor... om de flats van de boulevard heen dan;) was wel lache!

Savonds hebben we nog ff in de zee gezwommen, het water was lekkerder dan de buitenomgeving want het waaide nogal hard!

Ik meende ook een zwembroek te hebben ingepakt maar die was "spoorloos" (bleek later gewoon in mijn slaapkamer op de grond te liggen maar goed:P) dus was ik maar in mijn korte broek gaan zwemmen.

Savonds/snachts zijn we uit geweest, beetje feesten in wat kroegjes we hadden een gezellig straatje gevonden met wat kroegen.

Donderdag zijn we weer op de boulevard geweest en hebben we nog ergens wat gegeten, op de menukaart stond "Soep van de dag (Soupe de jour)" we vroegen ons af of je ook andere soep kon krijgen, "ja hoor, geen probleem" komt ze terug "Groentesoep, verrassing!" pfffffff :-P als je tomatensoep besteld dan wil je toch geen verrassingen :-P nja toch maar opgegeten, beetje machtig alleen dus de frites die ik erbij had genomen zijn niet helemaal opgekomen of beter gezegd helemaal niet opgekomen:P

Savonds weer uit geweest, de avond begon met een fixe onweersbui maar we zaten droog onder een luifel op het terras. Ik kwam in de kroeg nog wat Engelse tegen die in onze jeugdherberg verbleven, heel even mee staan praten, waren wel aardige lui.

Vrijdags was het bewolkt en af en toe hier en daar een zonnetje, we zijn met het trammetje een stukje gegaan om is naar een ander strand te gaan, we waren de tram uit, onder de weg door gelopen, boven aan de duinen en.... regen, regen en nogis REGEN, een stortbui van heb ik jou daar... dus zijn we met de tram maar weer teruggegaan naar Oostende.

Savonds ff een uurtje op bed gelegen beetje uitrusten en Malou was niet helemaal lekker dus zodoende, na het uitrusten heb ik ff wat frites gehaald bij de snackbar op de hoek, daar zag ik me toch iets smerigs, nja ik vind het smerig en heb het in Nederland nog nooit gezien, de man achter de frituur schept wat van die frites uit de bak boven de pannen (je weet wel dat ding waar altijd die frites op ligt...) schept dat in de frituur, nja ook niet zo gek als je gaat bakken, maar hij liet het er 10 sec in, haalt het eruit en kwakt zo de frites inclusief frituurvet terug in die bak... Echt lang bakken deden ze het ook niet en de smaak was nja... onbeschrijfbaar, eetbaar maar niet lekker ofzo;).

Na mijn gevreet zijn we Triominos gaan doen (zo'n spelletje met driehoeken met cijfers erop:P), tijdens het spelen kwamen die Engelse gasten die ik had gezien in 't cafe langs het raam gelopen, en vroegen hoe de nacht was geweest in de kroeg en of wij zin hadden mee te gaan vanavond, nja... Malou was niet helemaal lekker en ik had ook niet super veel zin maar ach kom laten we mee gaan, het is toch de laatste avond!

Eerst ff pinnen en daarna naar 't cafe, was wel gezellig alleen na 1 veels te duur drankje van 7,50 (pasoa jus, hebben ze in Engeland voor 1,50:P) was Malou toch te ziek om nog door te gaan dus zijn we retour jeugdherberg gegaan en gaan slapen.

Zaterdag om 10:00u de herberg uit, spullen konden we daar laten staan, donderdags had ik een zwembroekje gekocht van 2,50 om fatsoendelijk te kunnen zwemmen dus zijn we gaan zwemmen in het zwembad wat we hadden gevonden, we dachten ook "ff geen zout!", er waren heel wat zwembaden vooral buiten maar het weer liet buiten zwemmen niet echt toe!

Toen we in het water lagen van het zwembad bleek.... het ZOUT WATER TE ZIJN! hmmmmmm nice, denk je ff van al dat zeezout af te zijn haha;).
Er was een glijbaan en 2 koude bubbelbaden, een wedstrijdbad en een kinderbadje binnen.
De duikplank was helaas dicht...
We hebben niet de hele dag gezwommen, rond een uur of 14:00u zijn we eruit gegaan en nog ff over de boulevard gelopen, rond 16:00u hadden we afgesproken met de ouders van Malou die kwamen ons halen in Oostende, we hebben nog ff op een terrasje gezeten en wat gedronken en een ijsje gegeten, daarna weer terug naar NL.

Toen ik thuis kwam ben ik maar meteen onder de douche gegaan en gaan zzzlapen.

Was een leuke vakantie, Oostende is een leuk stadje moet ik zeggen, een aanrader dus!
Waneer we naar Italië gaan is onbekend!

Ben nu alleen een beetje verkouden, nja pech!

Er zijn ook foto's gemaakt, maar die moeten nog ff uit zee gevist worden, als dat gebeurd is donder ik ze online!

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.