Leon Meijer's persoonlijke weblog

Van Zuid naar Noord

LMeijer vliegt door het hele land, zo was ik vorig weekend nog in Den Bosch voor het LMeijer feestweekend zo was ik het afgelopen weekend in Groningen om precies te zijn in het plaatsje Bedum geweest, aan de andere kant van Nederland dus weer.

Het heeft even op zich laten wachten maar donderdag de 10de was het eindelijk zover op bezoek bij Johannes.

Alles duurde vandaag een half uurtje langer zo heb ik een half uur langer doorgewerkt om een betere aansluiting op de trein te hebben die om 16:21 vanaf Utrecht Centraal als intercity naar Groningen zou vertrekken.

Al binnen een half uur schoot de trein station Ermelo voorbij en was hij prima op tijd in Zwolle maar... toen kwam het: "Dames en heren, door een wisselstoring bij Hoogeveen gaat deze trein verder als STOPtrein in de richting van Assen met als eindbestemming Groningen"... Fijn, volgens de originele planning had LMeijer een 15 minuten overstaptijd, ruim genoeg om van spoor 3b naar 1a te komen (was wel aan de andere kant van het station is - vlakbij de winkels) toen de trein uit Assen wegreed was had ik het zo berekend dat de trein om 18:26 in Groningen zou zijn, maar helaas stopte de trein ook nog op een station dat Haren heet en daardoor kwam de trein om 18:30 aan in Groningen en toen ik om 18:32 bij spoort 1a kwam was de trein naar Bedum van 18:31 uiteraard net vertrokken, dussss dat werd een half uur wachten! Ik heb Johannes even gebeld - die was al "bijna" bij het station.

Een half uur later...
Bijna 3 uur na vertrek (gelukkig met 1ste klas kaartje) kwam ik dan aan in Bedum, ik ben met Johannes naar zijn huis gegaan en hebben saucijzenbroodjes gegeten.

Omdat het donderdag de 10 lekker weer was (Velen vonden het te benauwd maar die moeten NIET ZEUREN want het was prima weer!) zijn we een stuk gaan fietsen op de tandem.

Toen we thuis waren hebben we radio geluisterd en gekletst. Om een uurtje 5 zijn we ook maaris gaan slapen.

De volgende dag (vrijdag de 11de juni van 2010) waren we er rond 11:00u uit en hebben ontbeten en zijn daarna met de fiets naar Groningen gegaan, bij de Hornbach geweest, ik zag daar allemaal rollen met lichtslangen die de gamma alleen rond kerst verkoopt (prutsers:P) en ik wilde nog is 9 metertjes blauwe lichtslang hebben maar er zat nog maar 8 meter op de rol, dus dacht LMeijer slim te zijn en dus om 9 meter (die ik ook wilde) te vragen dan zou er namelijk al een stekker aan zitten en een dopje fixen we wel met plakband. Maar de beste medewerker zei "Oh wacht, 9 meter heb ik ook wel kant en klaar..." dus meegelopen naar een stellage verderop en daar stonden hele mooi dozen met lichtslangen van 9m en ook in het blauw en om even Hollands te doen, nog goedkoper ook! dussss dat hebben we ook weer gehaald!

Daarna daar nog even een lekker ijsje gehaald. Daarna wilden we nog richting centrum dus zijn we diekant op gefietst maar na een tijdje toch weer teruggegaan omdat het weer tegen begon te zitten, maar het regende nog niet zo hard (waaide al wel de hele dag hard maar dat is niet zo erg, lekker verkoelend met dit warme weer;)).

Tot het op een gegeven moment begon te gieten, toen waren we dus drijfnat thuis. Oeps:P

Toen hebben we de verwarming zo geconfigureerd dat deze alleen in het washok (om het zo maar even te noemen) werkte om de kleren een beetje te drogen. Maar dit vond de ketel niet zo fijn en gaf Error 4F (een of andere sensor was oververhit) Dat werd dus een "koude" herstart:P Daarna was alles weer in orde.

Rond 18:15 zijn we toch maaris richting patatboer gegaan om lekker te eten, we hebben het daar opgegeten en daarna was het weer omgeslagen tot droog weer en zijn we een blokje gaan lopen en daarna weer de fiets gepakt (ja alweer, je zou het bijna het LMeijer.nl FietsWeekend noemen:P). We zijn bij het huis van Johannes zijn zus geweest maar die waren er niet zoals Johannes al dacht, wel was de hond er dus die hebben we even begroet.

Op de terugweg (via een andere route) zijn we in Onderdendam geweest, we hebben even een colatje gedronken bij de molen, dat was wel even gezellig.

Daarna zijn we terug gefietst naar Johannes zijn huis, en kwam er weer een dikke donkere wolk aanzetten maar gelukkig waren we optijd thuis.

Verder hebben we die avond naar de piraat geluisterd op de radio (helaas was enterprise103.com vandaag niet live:P) en alvast even aan deze blog gewerkt tot de na deze zin volgende punt.

Zaterdag zijn we na het uitslapen tot ongeveer 10:00u naar de plus! markt gegaan.
We hebben ff wat boodschappen gedaan, maar de broodjes bapao waren daar veels te duur (1,70 euro per stuk!) dus zijn we ook nog langs Aldi gegaan, hier waren de boordjes 0,55 cent per 2 stuks...

Daarna hebben we thuis gegeten en zijn daarna een stukje gaan lopen en nog wat foto's gemaakt van de scheve toren en een aantal beelden. Na deze wandeltocht zijn we even gaan chillen en daarna nog een stukje gaan fietsen. Ook hebben we nog even oude Sonneheerdt troep gelezen die nog ergens achteraf op de LMeijer.nl server staat (OUd sonneheerdters kennen het als het SPAMbook, het eerste bericht daarin dateerd nog uit 2005!).

Toen was het tijd om een hapje te eten, LMeijer vond het leuk om met de camera een filmpje te maken van Johannes die aan het koken was, die was daar niet van gediend en toen ik vroeg "wat ga jij maken?" kwam het antwoord "wraps" er zeer chagrijnig uit hoorden wij later op het filmpje:P
Nou we hebben dus wraps gegeten met daarna een bakje chocoladevla, lekker hoor!

Omdat het nog mooi weer was hebben wij besloten om nogmaals een stukje te gaan fietsen. We hebben nog even lekker genoten van het mooie weer bij een picknick tafeltje in "The Middle of Nowhere". Daarna hebben we nog snel wat foto's thuis gemaakt en de hele zooi op de PC gezet en dat wordt tijdens het typen van deze regel geupload naar de server.

Verder hebben wij nog wat audiofragmenten beluisterd die ik nog op de server vond (wat 'n zooi staat d'r ook op:P).

Zondagochtend waren we al vroeg wakker en hebben we ontbeten en rond 12:00 rocht maaris rustig richting station Bedum gegaan en zo kwam er weer een einde aan dit weekendje Bedum bij Johannes.

'T was een gezellig weekend, ff lekker eruit beetje rust maar toch lekker actief geweest!

Uiteraard zijn er weer foto's EN filmpjes gemaakt, zie hieronder:

Foto's
FotoalbumFilmpjes
Filmpjes met Leon's telefoon
In de spitstram naar Utrecht CS
Utrecht CS 1
Utrecht CS 2
Utrecht CS 3
Amsersfoort Centraal
Met hoge snelheid door Ermelo (en zo hoort dat:P)
Zwolle Centraal, brakke omroep in die trein!
Zwolle uitrijden
Groningen Centraal uit richting Bedum
In de trein naar Bedum tot JLeijenaar
Bedum uitfietsen richting Onderdendam
Brakke weg
Trein!
naar Groningen, wat 'n wind!
JLeijenaar wandelroute (met commentaar van omstanders).
In de Hornbach met de nieuwe Blauwe Lichtslang!
Langs de snelweg
Rustpauze met Energy drankje
Bij de patatboer
De zon na een regenachtige dag
Waarheen? Waarvandaan?
Wat drinken in de Molen
Tempo, er komt een bui aan
Windmolen
Wandelroute van Johannes
WC rolletjes record dinges...
Een kapot raam, met Alberto Stegeman commentaar van LMeijer
Nog een keer de windmolen met harde wind
Johannes kookt, (let op de uitspraak van "Wraps"...
Het einde van het weekend
Groningen uit, richting Zwolle
In de stoptrein naar Utrecht Centraal

Filmpjes met Johannes's camera
Op de fiets naar Bedum
Leon klimt in een bordje
Onderdendam in
In Onderdendam
Waar zijn we?
Trein!
In Groningen, het regende
In Groningen, Qbuzzz
Wat gaat LMeijer doen?
Na de fietstocht... beetje nat?
De zon na de regenachtige dag

2 Reacties

Lineair

 • Johannes  
  Moi Leon.

  Ja het was zeker een zeer gezellig en geslaagd weekend!
  We hebben ons donders goed vermaakt en, veel lol gehad met het maken van alle foto's en filmpjes ;-).
  De tandem mag binnenkort wel naar de APK want we hebben mooi wat kilometertjes gefietst!

  Gegroet,
  Johannes.
 • trudie  
  hoi Leon, leuke foto's en filmpjes. Zo te zien hebben jij en Johannes een gezellig weekend gehad. Groningen lijkt me leuk, ben er nog nooit geweest. Moet er een keer van komen.

  groetjes, Trudie

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.