Leon Meijer's persoonlijke weblog

60 jaar getrouwd!

Goedendag! Vannuit een Oranje kleurend 's-Hertogenbosch: Welkom terug in het LMeijer.nl FEESTweekend.

We gaan verder met het 60 jaar getrouwd feest van mijn Opa en Oma (niet die uit Deventer, maar uit Den Bosch).

Na aardig wat voorbereidingen vanaf LMeijer's kant (een dag ruilen op het werk kán soms heel lastig gaan maar met dank aan mijn collega's is het alsnog gelukt! Niet dat dat voor de eerste dag (deel 1) van het feest wat uitmaakte want dat was op zondag, 6 juni 2010!

We zijn eerst (ik, ouders en zusje (of voor de mekkerende onder ons: Mijn ouders, zusje en ik :-P)) naar Opa en Oma toe gegaan om het cadeau te geven, we hadden een nieuwe schemerlamp voor ze gekocht (pff wat zijn die krengen duur :-P) Ze waren er erg blij mee, ging niet meteen helemaal goed want het ding leek scheef te staan maar dat is uiteindelijk ook weer opgelost.

Rond 3 uur, veels te vroeg, zijn we richting restaurant "De 4 Kolommen" gegaan in Vught (vlakbij Den Bosch) gegaan dat is een restaurant waar ze naast Chinees (hmmmmmmmm) ook gewoon Nederlands eten hebben (buffet).

Gezien de taxi voor opa en oma veels te vroeg was (bestel dat ding dan op een juiste tijd! /EigenWijs :-P), waren we er veels te vroeg dus nog even op de parkeerplaats gewacht en daarna toch maar (een half uur te vroeg (15:30u)) toch maar naar binnen gegaan, we konden vast gaan zitten en kregen wat te drinken, rond 16:00u kwamen de mensen binnen, we verwachte d'r zo'n 24 dus dat is nog aardig was.

Ik had besloten bij Eindhoven te gaan zitten, ow misschien handig om erbij te zetten wie daarmee bedoeld worden, tja ik zeg altijd "Eindhoven" weet ook niet waarom maar dat zijn Alphons, Marion en Beppie en Pierre (met evt kinderen maar die waren d'r niet bij) echter ging er aan die tafel nog "iemand" zitten die vanaf het moment dat ze zat begon te zeuren over haar appartement dat er dit niet goed is, dat niet goed is en blablabla waardoor zij dus de gene waar ik mee wilde praten constand claimde, nou ik werd er niet goed van even zeuren mag van mij maar moet niet constant bezig blijven pffffff... Toen wilde ze ook nog persé dat d'r man bij haar kwam zitten die mog niet eens aan een ander tafeltje gaan zitten pffffff ik snap dat ze (geloof 2) 2x geschijden zijn er hertrouwd (dat laatste snap ik dan weer niet :-P maar dat is hun probleem gelukkig:P). Jaaa het is altijd wat bij LMeijer.nl:P

Ik ben dus maar weer aan de andere tafel gaan zitten bij mijn opa en oma, moeder en weer kinderen van de zus van mijn oma (de enige zus van de 8 zussen die nog leeft). Daar vertelde ik het verhaal over dat gezeur en dat werd bevestigd door de zus van haar man (hoe noem je zo'n iemand ookalweer:P)

Ik heb lekker gegeten daar; friet, nassi, mihoen, tomatensoep, gebakken bananen, wat van dat vlees en een hele berg ijs (en alles wat ik ben verGeten)

We hadden 3 uur gereserveerd dus na 1,5 uur (doe ik zolang over eten? Nee normaal maar 5 a 10 minuten maar vandaag is een keer niet :-P), dus heb ik daarna nog met allerlei mensen bijgekletst, ook die bij die zeurpiet zaten, die heb ik overiggens niet meer gesproken daarna, alleen nog houdoe gezegd that's all.

We hebben nog even wat familiefoto's gemaakt en vooral veel gekletst en natuurlijk gegeten!

Na het eten nog even met opa en oma mee naar huis, bleek oma haar paraplu in de taxi te hebben laten liggen, tot zover ik weet is die nog niet teruggevonden...

En zo komt er aan feest 2, deel 1 ook weer een eind!


Deel 2, maandag 7 juni 2010.

Het houd maar niet op! Here we go again...

Maandag de 7de van juni 2010.

De officiële dag dat mijn opa en oma 60 jaar getrouwd zijn, én ook nogis een keer dat mijn oma jarig is, dat zijn twee vliegen in één klap dus!

Smorgens vroeg rond een uurtje of 9:00 weer richting "De Taling" (het huis waar hun wonen), de bewoners konden een kopje koffie komen drinken met een lekker gebakje, LMeijer heeft er natuurlijk weer twee op want m'n zusje luste het niet (hoe kan dat nou, die dingen zijn hardstikke lekker:P). Ook waren de mensen van de Heineken geweest, daar heeft mijn opa, ik geloof, ruim 20 jaar gewerkt. Ditkeer zat de 500 gulden niet in de envelope (bij 50 jaar wel :-P) haha maar wel een waardebon voor 4 kratten bier of frisdrank, dat wordt zuipen dus!

Verder was het gezellig druk die ochtend, veel mensen kwamen even buurten en feliciteren, meneer Weinands (als ik dat goed schrijf) de oudste man van Nederland was er niet, later bleek dat hij gevallen was en geopereerd moest worden.

Rond half 12 was het koffie 2 uurtje weer afgelopen en zijn we nog even boven geweest en toen we weggingen kwam op de valreep de fotograaf van het Brabants Dagblad om een foto (heb 'm nog niet op Internet gesignaleerd dus dat wordt waarschijnlijk inscannen). Daarna zijn we nog wat boodschappen gaan doen voor 't "avond" eten, nou om 16:00u maar OKE:P

Maar we zijn d'r nog niet, savonds deel 2 van deel 2 (of gewoon deel 3:P). ALs je 60 jaar getrouwd bent komt er namelijk ook iemand langs, de Burgemeester. Rond 17:40 was hij er, de man feliciteerde iedereen netjes en daarna hebben we met hem gekletst en een kopje koffie gedronken, je zit nou niet elke dag met de Burgemeester van Den Bosch aan de koffie met gebak (alweer gebak? ja alweer ja:P). Nadat de Burgemeester geweest was zijn we nog even bij opa en oma boven geweest en daarna weer naar huis gegaan.

Savonds ben ik nog even "snel" in Amsterdam geweest om een harddisk aan de server te hangen voor wat backupgebeuren en daarna weer naar Ermelo om dinsdag te gaan werken.

Hier zijn nog wat foto's van deze dag!

1 Reactie

Lineair

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.