Leon Meijer's persoonlijke weblog

HME / HCC Dagen 2009

Jaja, afgelopen zaterdag ben ik bij de HCC dagen geweest! XD heeft hierover een mooie uitgebreide blog geschreven, die hieronder te lezen is! Mooi geschreven trouwens XD!

Ik heb er nog wat comments onder gebaggerd:P

Blog by XD:
Ook dit jaar vonden de HCC!dagen gecombineerd plaats met het Home Multimedia Entertainment 2009 evenement, namelijk op 27, 28 en 29 november 2009.

Het evenement beloofde een waar spektakel te worden. De combinatie van entertainment en de aanwezigheid van honderden stands met onder andere de nieuwste home entertainment, mobiele telefoons, computerproducten, internetdiensten en games, leverde een verrassend en uniek evenement op. Hierbij kun je denken aan game-events en competities, overclocking, entertainment op digitaal vlak en vele beursaanbiedingen van retailers.

David, Leon, Delano en ik verheugde ons al de hele week op deze zinderende zaterdag. Uiteraard hielden we via twitter en hyves elkaar op de hoogte van HME 2009! Eindelijk... zaterdag 28 november was het zover! Met moeite stapte ik om half zeven mijn bed uit om te gaan douchen. Tijdens het douchen verheugde ik me al op de starbucks die we zouden gaan halen op Utrecht Centraal maar die droom ging snel voorbij toen ik het geluid van mijn senseo hoorde! Ik moest nog snel mijn telefoon opladen en erger nog mijn accu van mijn digitale camera! Ik wilde jullie niet teleurstellen om geen foto's online te zetten. Nadat ik al mijn opstartrituelen allemaal had uitgevoerd was het tijd om nog even een tweet te sturen dat ik naar de HCC-dagen ging.

Met de anderen had ik afgesproken de trein van 09.19 te halen en David zouden we oppikken in Amersfoort Vathorst. Maar eerst was het noodzaak ergens te ontbijten. Delano en ik waren ruim op tijd in het centrum om Leon op te pikken en naar bakkerij bart te gaan. Daar hebben we lekker een broodje gezond laten configureren en hebben er een optimel bij besteld. We hadden ruim de tijd om flappen te tappen voor deze dag. Gelukkig had Leon al krentenbollen en blikjes cola gekocht voor onderweg want de prijzen op de beurs zijn schrikbarend hoog! Daar betaal je namelijk rustig 4 euro voor een broodje en je hebt je geld al hard nodig voor nieuwe harde waren! We waren echt ruim op tijd en hadden nog ruim een half uur voordat onze trein naar Utrecht Centraal zou vertrekken. Door de miezerige regen zijn we naar station Ermelo gelopen. De trein kwam op tijd, zowaar had de NS geen delay! In Amersfoort Vathorst waren we compleet. David stapte zeiknat geregend de trein in en we vervolgde onze reis naar Utrecht Centraal. Eenmaal aangekomen gingen we eerst naar de starbucks coffee om ff lekker bij te komen en weer warm te worden. We namen een overheelijke grote Vanilla Latte. David pakte zijn toestel er al bij om wat leuke kiekjes te maken bij de starbucks coffee.

Nu was het toch echt tijd om naar het HME te gaan! Bij de ingang kwamen we David zijn vader en zusje ook nog tegen. We kregen een tasje met folders en goodies en liepen al tussen de duizenden bezoekers alle stands af. Er waren mooie stands bij zoals een stand met allemaal DJ gear! Er zijn overigens genoeg gamingstands te vinden, die voornamelijk Modern Warfare 2 of Guitar Hero laten zien op verschillende platforms. Daarnaast zijn er wat stands die hun producten laten zien in verschillende stands, waar vaak ook gegamed kan worden. Asus en Gigabyte hebben een gamingstand, net als de landmacht, nintendo, 12game en nog wat standjes. Leuk om eens wat consoles in het echt te bespelen. Verder is er nog een stand met overclockers die bezig zijn met AMDsystemen. David en ik hebben intussen veel foto's gemaakt van de beurs. Rond een uur of twee hebben we ff een break genomen om ff naar buiten te gaan en wat te eten. Eenmaal terug op de beurs gingen we nog maar ff terug naar een stand met games waar ik supersmash brothers voor de Wii had zien liggen. Dus die game hebben we natuurlijk gekocht. Ook gingen we helemaal los bij een stand met retrogames! We hebben nog op de Vectrex gespeeld en lekker donkey kong gespeeld voor de super Nes. Ik werd helemaal wild toen ik Mario Kart voor de GC zag liggen. Dus die hebben we maar gescoord voordat het weg was! Vooral omdat er een exclusieve game van Zelda bij zat. Een collectors item dus.

Vroeger was de HCC voor de koopjesjagers, nu stelt dat gedeelte niets meer voor. Amper 1 hal gevuld met voornamelijk papier, inkt en heel veel helicopterstands. Ik heb niet minder dan 11 stands gezien die RC heli's verkocht. Dat was dan wel jammer aangezien Leon en ik op zoek waren naar een mooie nieuwe externe harde schijf. We zijn wel tegen een mooi USB hubje aangelopen met gekleurde ledjes. Verder heeft David nog DVD's gekocht en ik een leren hoesje voor mijn Ipod. En oja ik heb ook nog een Tux knuffel gekocht voor in de woonkamer, hahahahahahaaaaaaaaa! Nou al met al hebben we toch veel gezien en vooral veel lol gehad met elkaar!

Na het einde van deze inoverende dag waren we toe aan koffie dus toen konden we de verleiding niet weerstaan om nog een keer in rij te staan voor een upperclass bakje starbucks koffie. Leon en ik waren er nog niet in geslaagd een externe HDD te kopen op de beurs en toen zijn we nog even naar de Mediamarkt gegaan op Hoog Catharijne. Daar hebben we allebei een externe harde schijf gekocht van LaCie! Ontworpen door S+ark, 2.5 inch en 500 GB aan opslagcapaciteit! Tevreden met onze aankopen gingen we met zijn allen naar de KFC! Leon en Delano hadden het de hele week al over de KFC! Ik zelf ben niet zo gek op de KFC! Bestelde een of ander menu met van alles wat, altijd prijs zou je denken. Dus dan maar een fully loaded box! Gadverdamme wat een gore zooi. Een stel gefrituurde Jamie Oliver kuikens met zo'n enorme laag paneermeel dat alle bloederige stukken nog nauwelijks opvallen. Slappe patat, als cadeautje. En als pronkstuk van de verzameling lag er in het midden van mijn bak een groot stuk "vlees" dat droop van het vet, het gepaneerde vel hing er bij als natte handdoek. De kruiden zouden hot & spicy moeten zijn. Nou ik heb nog nooit zoiets flauws gegeten. En dan die gore zure kool salade die erbij zat, bah! Klacht: ik, Hollandsche aan welvaartshonger lijdende heb-er-toch-zeker-voor-betaald-zombie, heb die klerezooi nog opgegeten ook. Please TNO gaan we de volgende keer dan twisterfries halen bij de BK???

Nadat we gegeten hebben zijn we met de trein naar Amersfoort Vathorst gegaan. Daar hebben we Lennart, Ronald en Richard opgepikt om nog even bij David een lekker bakkie koffie te drinken. Voluit vertelde we al onze belevenissen van deze dag! Helaas kwam ik erachter dat de externe hd die ik had gekocht fucked up beyond all repair bleek te zijn. Dat was wel even een teleurstelling vooral omdat David en ik de foto's wilden uitwisselen. Gelukkig kan ik er nog mee terug naar de mediamarkt en komt dat wel weer goed! Toen ik weer in Ermelo aankwam na deze leuke dag waren we allemaal helemaal gesloopt en toe aan een lekkere douche en een warm bedje!

XD 2009Nou, XD was het niet helemaal eens met die KFC! maar Delano en ik hebben er toch goed zitten bunkeren hahaha, jaa de volgende keer wel de twitterfries (ik bedoel, twisterfries) van de BK die ownen namelijk gevaarlijk!

Verder was het een gezellige dag! Ik zal binnekort een fotoalbum aan dit blog toevoegen!

3 Reacties

Lineair

 • XD  
  Ik heb foto's online staan op hyves! Die zijn al mooi bewerkt in Ps! Wil je die andere foto's voor me meebrengen zodat ik die qua kleur eerst ff kan bekijken.

  Grtz XD
 • Leon Meijer  
  @XD/#1

  Komt goed;) zodra ik weer naar jouw 127.0.0.1 kom neem ik mijn diskje mee met de foto's ;-) zodra alle foto's goed zijn wil ik er een album van maken en uppen ;-)

  -> Fried Programmer (Leon)
 • XD  
  Ooopsey zie je berichtje nu pas. Ik ga de foto's zeker editten! Zal snel wel ff doen voor je ok!

  Tof dat je mijn HD die FUBAR is voor mij terug wilt brengen! Als mijn HD back in 127.0.0.1 is ga ik er allemaal mooie tno art opzetten.

  He de groetjes van Dela en XD

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.