Leon Meijer's persoonlijke weblog

Na 4 jaar weg bij Sonneheerdt

Op maandag 14 augustus 2005 ben ik begonnen bij Sonneheerdt aan een 2 jaar durende opleiding bij Sonneheerdt in Ermelo. Tegelijk ben ik gaan wonen in woonvorm De Wittenborgh kamer 118.

Een opleiding bij Sonneheerdt duurt normaal gesproken maar 2 jaar, en dat is meer dan genoeg om een MBO3/4 opleiding te halen, 4 jaar is eigenlijk nergens voor nodig als je kijkt naar het feit dat regulier zoveel tussenuren e.d. heeft, als je dat samenperst in 5 dagen van 9 tot 4 met 2 pauzes van 15 minuten en 1 pauze van 50 minuten dan moet dat wel lukken toch? En dat is ook gelukt want na 1,5 jaar had ik mijn MBO3 diploma binnen, samen met Twan Boogers heb ik Proeve van Bekwaamheid gedaan op ROC landstede om een officieel diploma te kunnen krijgen;)

Om eerlijk te zijn waren de 1ste 2 jaar wel de beste 2 jaren van de opleiding, ik ben begonnen met simpele vakken zoals Word en Excel wat eigenlijk nergens op slaat want als je ICT gaat doen dan zou je toch zeggen dat je die kennis al in huis hebt:P Uiteindelijk Netwerk beheer met Server 2003 gedaan en voor een eind project van een cursiste een database geschreven voor de helpdesk pfff dat was 'n heel project PGO hete dat project geloof ik, in iedergeval de gene waarmee wij samen moesten werken had telkens wat anders bedacht en het was nooit goed, uiteindelijk heb ik besloten de database om te zetten in software en die software wordt tot de dag van vandaag nogsteeds gebruikt en is onlangs ook nog uitgebreid.

Maar ik vond eigenlijk dat ik te weinig geleerd had op de opleiding en wilde ook wat meer richting programmeren dus is er verlenging aangevraagd voor 80 dagen opleiding 1 dag per week (= 2 jaar) om PHP&MySQL te doen en MCSA.

PHP heb ik met een 10.0 afgerond en van MCSA heb ik maar 1 module kunnen afronden met 2 fouten dus dat is ook niet verkeerd.

Nu heb ik vandaag en afrondend gesprek gehad en is eigenlijk de hele opleiding, in iedergeval bij Sonneheerdt helemaal klaar en dat is maar beter ook want die opleiding gaat hard achteruit! Er wordt nu niet eens meer les gegeven, dus wat ik eventuele twijfelaars wil meegeven: KUN JE REGULIER? GA REGULIER!!!!!!! :-P Tja en kan het niet anders.. dan is het niet anders, ik had het opzich wel regulier kunnen doen maar dan had ik ook een berg gezelligheid misgelopen e.d.

Ik ben nog wel in Ermelo blijven plakken maar dat is ook tijdelijk, want eens een brabander - altijd een brabander dus ik ZAL terug gaan naar Den Bosch :-P

Houdoe!

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.