Leon Meijer's persoonlijke weblog

Internet oplichting via Marktplaats.nl [TZ]

"Het overkomt mij niet" dat is iets wat ik veel mensen hoor zeggen, dat heb ik ook wellis gedacht en meestal "probeer" ik toch wel voorzichtig te zijn met het aanschaffen van spullen via sites als Marktplaats.... Enja dan gaat het wel is een keertje mis, zo deed ik voor Rachel een bod op 29-07-2008 op een stel "Bianca" Boekjes van ene Trisha Z.

Het waren boekjes van iets van 32,50 opzich niet zo heel veel alleen had ik er niet zo'n goed gevoel over, weet ook niet waarom maargoed... Rachel wilde 't hebben dus heb ik de boekjes besteld en na wat heen en weer gemail heb ik het geld overgemaakt naar deze dame uit Heemskerk, waarop verder geen reactie meer kwam. Tot we besloten nogmaals een mailtje te sturen van "Waar blijven die boekjes?" waarop het volgende mailtje kwam:Beste Rachel,

Door een sterfgeval in de familie ben ik er helaas nog niet aan toe gekomen, ik heb deze week ook niet mijn email gechecked, ik ga ze zo snel mogelijk op de post doen.
Hoop dat je dit ook kunt doorgeven aan je vriend, zodat er niet wordt gedacht aan oplichting.

Hopend op jullie begrip,

Trisha


Hmm oke, dat kan gebeuren en is niet zo mooi, ik stuurde haar mijn condoleances en heb afgewacht maar er kwam maar niks en niks. Ik heb haar toen een mailtje gestuurd met daarin vermeld dat ik aangifte zou gaan doen bij de politie, heb een aangifte ingeplanned alleen deze ging (de 1ste keer) niet door.
Juni 2009 heb ik dan echt aangifte gedaan, de agent had wat moeite met het computersysteem maar de aangifte zat in het systeem.

Ik heb toen ook nog z'n 100 mailtjes naar haar verstuurd waaorop ik in de log van mijn firewall zag dat ze mijn website bezocht (de "Over mij" pagina), ik kon dit zien omdat ik haar IP (Internet) adres heb (dat hangt aan elk mailtje dat een e-mail programma verstuurd).

De agent belde mij een paar weken later dat hij T. heeft gesproken en dat zij de boekjes zou gaan opsturen, het heeft toen nog 3 weken moeten duren voordat de boekjes er waren maar! ze zijn uiteindelijk wel gekomen! Niet helemaal de juiste en in de juiste staat, maargoed... eind goed, al goed;)

Enne, wees een beetje voorzichtig op internet, het jammere is dat bijv. Marktplaats er geen "zak" aan doet: "Wij zijn geen eigenaar van de producten en/of diensten", nee zo houd je bezoekers! En als je dan een persoon met ID, naam en achternaam en andere gegevens op het forum zet dan wordt het eraf geknikkerd, dan zeg ik... wie A doet moet ook maaris B doen, maargoed... Be CareFull!

1 Reactie

Lineair

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.