Leon Meijer's persoonlijke weblog

Agenten klagen over computersysteem

Op onderstaand bericht wil ik even reageren:

Agenten klagen over computersysteem

Dat blijkt uit onderzoek dat de SP uitvoert onder politieagenten.

Van de achtduizend agenten die tot nu toe aan het onderzoek hebben meegedaan, werkt 74 procent al met het nieuwe systeem, de zogeheten Basisvoorziening Handhaving (BVH).

In dit systeem moeten onder meer aangiftes en strafbare feiten worden verwerkt. Van de gebruikers is maar liefst negentig procent ontevreden. Slechts zes procent vindt het systeem 'gebruiksvriendelijk en snel'.

Onstabiel

"Het BVH-systeem kost agenten veel te veel tijd, het is niet stabiel en ingevoerde informatie blijkt later vaak weer verdwenen", vat SP-Kamerlid Ronald van Raak de klachten samen. "Agenten hebben het systeem omgedoopt in Bureaucratie Voor Handhavers. Dat geeft wel aan wat er mis mee is."

Voorzitter Han Busker van de Nederlandse Politiebond (NPB) herkent de klachten. "Iedereen vindt het belangrijk dat agenten veel op straat zijn, maar dit systeem is zo tijdrovend dat dat onmogelijk wordt gemaakt. Als je nu vier uur doorbrengt op straat, zit je nog eens vier uur achter de computer om alles te verwerken."
BRON: nu.nl
Het zit namelijk zo, ik heb een tijdje geleden aangifte gedaan van oplichting via internet tegen ene T.

Toen ik de aangifte ging doen heb ik geloof ik een half uur langer op het bureau gezeten omdat 't systeem mijn straatnaam niet herkende bij de postcode e.d....
"Ja we hebben 'n nieuw systeem, is vanmiddag om 12:00u live gegaan maar het werkt voor geen meteR" werd er gezegd. En nu zie ik ineens dat bericht op internet dat agenten het een prutssysteem vinden....

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.